Cinderella (2015)

Midnight is just the beginning.

Reviews (4)

MovieMazzter

Avatar

Ik kan deze verfilming van Assepoester of Cinderella niet met iets anders vergelijken, aangezien ik eerdere films niet gezien heb. Deze verfilming is mij goed bevallen. Uiteraard als je het verhaal kent (als is het alleen maar de 'samenvatting') dan zijn er geen verrassingen, maar de plaatjes en de speciale effecten zijn prima. Goede rol van de boze stiefmoeder inderdaad. Voor de rest gewoon genieten van het sprookje, niks mis mee. 7/10

Tarkus

Avatar

Een nieuwe versie van het alom gekende klassieke sprookje.
En een mooie versie ook, met Kate Blanchett in een voor haar ongewone rol, die van de stiefmoeder (ze speelt zelden de 'slechterik' in films).
Maar de film valt vooral op door de prachtige beelden, echt een lust voor het oog.
Het mag dan een sprookje zijn, ik heb wel van deze film genoten, en waarom zou dat niet mogen hé Smiley face

Glennekeeeee

Avatar

De tekenfilm Assepoester staat als een huis, zelfs nog tot op de dag van vandaag. De film had een hoge dosis magie, en het hoofdpersonage wekte de juiste portie meeleving op. Een moment dat bij elk mens gekend is (de pompoenkoets, de klokslag, het glazen muiltje), het lijkt een soort van basiskennis die er als kind word ingegeven.

Het is de mode om die verhalen die in animatie als monumenten worden beschouwd om te toveren in live action films. De meesten bieden er nog een nieuwe blik op, om het verhaal toch iets extra te geven. Cinderella is luier op dat gebied, het sprookje zoals het is op een paar puntjes na, gewoon het zelfde houden. Dat is meteen de kracht en de zwakte van deze film. Zoals ik al zei: De basis is subliem en je mag het nog zo slecht uitwerken als je wil, het gegeven op zich zorgt er al een deel voor dat dit op zich zeer moeilijk een ramp van een film kan worden. Anderzijds is de vergelijking met het origineel nu onoverkomelijk en dan is al snel duidelijk dat deze film nooit kan tippen aan het origineel.

Eerst enkele positieve punten: De cast, van lily James, tot Cate Blanchett, tot Bonham Carter, allemaal zorgvuldig gekozen en het werkt perfect. Ook al zijn enkele nieuwe personages die in het origineel niet of nauwelijks aan bod kwamen wel zeer vlak en cliché, een acteur als Stellen Skarsgard kan er nog het beste uithalen. Ook de setting, niet meer dan een groot dorp is mooi vormgegeven en de intro die meer achtergrond bied op het verhaal voor de stiefmoeder en de beweegredenen van Ella zorgen voor een meer gebalanceerd compleet verhaal.
Wat de film vooral niet heeft en wat toch nodig is in een sprookje, is magie. Het klinkt misschien onnozel maar het sprookjesgegeven is te vaag aanwezig. De muizen mogen dan misschien kunnen luisteren, zo piepend communiceren werkt eigenlijk irritant. Het lijkt belachelijk maar ze hadden ze misschien beter toch laten praten. Ook de jurk-maak-scène die in het origineel een hoogtepunt is, word hier maar flauw weergegeven en door het misterie rond Assepoester vanuit het oogpunt van de prins (doordat ze elkaar al kennen) te doen verdwijnen mist de laatste akte ook aan die zekere magie. Het enige moment dat de film die magie weet op te brengen is bij de pompoen-scène. Daar komt de magie wel tot leven en is het vooral Helena Bonham Carter die show steelt. In een rol die we de laatste jaren zo weinig zien is ze haast onherkenbaar maar wel heerlijk. Ze zorgt voor een apotheose die jammer genoeg halfweg al geweest is en anderzijds ook nooit het niveau van het origineel haalt. Het einde lijkt even nog te verdwalen maar kiest uiteindelijk toch het gekende pad zoals we het kennen maar zorgt niet voor het goede gevoel bij het ingaan van de credits.

Misschien zijn al die herbewerkingen en kijkend vanuit een ander perspectief niet altijd even geslaagd, maar ze zorgen tenminste voor een verfrissing van het verhaal. Deze versie van Cinderella, overigens door de regisseur van het matige Thor, zorgt er enkel voor dat je op zolder gaat zoeken naar de videocasette van het origineel en indien nodig ook de videorecorder er bij gaat halen.

Cinderella is zeker geen wanproduct maar dat is vooral te danken aan het originele basisconcept. Deze filmversie voegt weinig toe aan de wereld van Assepoester, op wat mij betreft, een heerlijke lieve bijrol van Helena Bonham Carter, na.

4,5/10

Barbossas

Avatar

Beste liveactionfilm die ik tot nu toe heb gezien. Maleficent stond lange tijd op 1, maar dit sprookje heeft alles. Beetje anders verteld dan origineel, maar dat maakt het ook interessant en leuk om naar te kijken.

Mooie beelden, special effects en muziek zorgen voor een echt sprookjeseffect. Geef niet vaak een 10, maar deze krijgt een dikke 10! Alles klopte gewoon aan deze film!

Enige minipuntje is dat het bibidiababadiboe liedje er niet inzat van de goede fee :P