Margin Call

Margin Call (2011)

Be first. Be smarter. Or cheat.

Reviews (3)

Magalaan

Avatar

Goede film, die voor velen te moeilijk zal zijn. En laat dat nu uitgerekend de reden zijn dat we massaal door de heren in Wallstreet te grazen worden genomen. Wat ze doen is zo uitgekookt dat het voor veel mensen niet te begrijpen is. Hoe kan je iets veroordelen dat je niet begrijpt? Nu kan ook deze film niet begrijpelijk maken wat slechts wiskundigen redelijk kunnen begrijpen, en de film probeert het ook wijselijk niet uit te leggen. Wat ze wel heel goed doet is de zwaarte ervan overbrengen door uitstekend weergeven van de betrokkenen en hun emoties en zo wordt het toch voor een brede groep een spannende film. Strikt genomen is de Matrix zwaardere kost, maar die heeft dan weer coole actiescènes en liefdesscènes die het grote publiek aanspreken. Deze film is statisch, omdat het draait om een gebeurtenis die niet eens wordt uitgebeeld. Alleen hoe de hoofdpersonen de uren ervoor beleven ieder op hun eigen wijze. Gegeven deze limieten is het echter een hele goede film.

MovieMazzter

Avatar

Een financiele thriller die zich afspeelt in een kantoor. Dit zal lang niet iedereen aanspreken, nog los van het feit of het grote publiek de materie zal begrijpen. De cast is uitstekend en het acteerwerk is prima. De film biedt door de setting en het onderwerpt uiteraard weinig actie (vergaderingen zijn vooral spannend voor de betrokkenen, niet voor de kijker om te zien) maar het onderwerp is nog steeds actueel en zou meer mensen moeten aanspreken omdat we er allemaal op 1 of andere wijze bij betrokken zijn. 7/10

Tarkus

Avatar

Deze film heeft een cast om U tegen te zeggen, en ze doen het stuk voor stuk voortreffelijk.
Maar deze film zal wel niet iedereen bevallen, ook mij niet.
Hij speelt zich af in de financiële wereld en is bijgevolg niet zo boeiend als je zou willen.
Veel dialogen en weinig actie dus, een film die eerder geschikt is voor mensen die vertrouwd zijn met het wereldje van de financiën.