The Quick and the Dead (1995)

In this town, you're either one or the other

Reviews (5)

Olrik

Avatar

Verschrikkelijke film...
The Quick and the Dead is een van de belabberdste en meest afgezaagdste Westerns die ik ooit heb gezien.
Het scenario is gewoon te verschrikkelijk voor woorden, de acteerprestaties zijn zwaar middelmatig en de special effects zijn gewoon niets meer dan lachwekkend.
De enige film van Sam Raimi waar ik fan van ben is A Simple Plan, een slimme thriller die enorm op je zenuwen speelt, maar aan The Quick and the Dead is niks speciaals of benoemdwaardig, want het is een film die je al gelijk vergeten bent nadat je hem hebt gezien.
Gene Hackman die in Unforgiven de sterren van de hemel speelde en voor deze rol ook de Oscar voor best supporting actor binnensleepte speelt in deze film een heel verknipte versie van dit betreffende personage en maakt zichzelf gewoon belachelijk.
Een van de laatste scènes in deze film die moet overkomen als schokkend is niets minder dan lachwekkend en is regelrecht gekopiëerd uit Once Upon A Time in the West.
Slechte film en beslist niet het kijken waard.

3.0 / 10

Tarkus

Avatar

En dus nu al voor de derde maal dat ik deze prachtige western bekeken heb.
Superfilm is het !!!

Commentaar 2007:
Ook deze film zie ik voor de 2de maal, nu de eerste keer op DVD, en ik ben nog altijd onder de indruk van deze prent, die is geregisseerd door Sam Raimi, de latere regisseur van de Spider-Man films.
Goede acteerprestaties van Gene Hackman, die een rol speelt die hem op het lijf is geschreven, je zou bang worden van zijn uitdrukkingen in deze film. Ook Russell Crowe en Leonardo DiCaprio zijn prachtig in hun rollen, en het moet gezegd ook Sharon Stone doet hier aardig haar ding, buiten dat ze een bloedmooie vrouw is, en dat ook wederom laat zien in deze film is ze hier ook als actrice goed op dreef.
Dit is een van mijn favoriete westerns en ben blij dat ik hem heb gevonden op DVD, verdiend zeker een plaats in mijn collectie.

::DFC::Nohands[NL]

Avatar

Is toch van de laatste jaren één van de betere westerns die gemaakt is, er word trouwens niks meer van westerns gemaakt.

Alle acteurs en actrices in deze film presteren goed, spanning zit er in en toch een goed verhaal, Sharon Stone is een mooi wijf met veel pit, en Gene hackman is een echte schoft, zoals hij die altijd mooi kan neer zetten!!

Nog niet gezien deze film, ga hem toch maar kijken krijg je zeker geen spijt van...

K3

Avatar

Als Western-niet-liefhebber vind ik dit best een aardige film. Hackman is de best presterende in deze, en ook echt goed te noemen.
Sharon Stone speelt een aardige rol, maar ze zou beter kunnen. Maar ach, 't is maar een western, denk ik bij mezelf :P

Leonardo en Russell zou je bijna verwijzen naar de bijrollen. Ze zijn er wel, en ze spelen ook wel hun rol. Maar echt bij-blijven doet alleen Russel Crowe.

Al met al een best leuke film voor de hele family vind ik zelf Smiley face

Rarara

Avatar

Volkomen idiote film. Deze film heb ik ooit in een sneak preview gezien en kon me nog herinneren dat de hele zaal luidruchtig smalende opmerkingen begon te scanderen. het hinkt ook op 2 ideeen: satire en serieuze western. de film puilt uit in het citeren van western- klassiekers. Het lijkt een soort verzameling van scene's uit andere films Wat de betrokkendheid in het verhaal niet ten goede komt.
Het meest idiote is dat Sharon Stone het allemaal veelste serieus neemt .. kan ze ook niet veel aan doen als de regisseur niet weet wat ie wil maken.