The Man from U.N.C.L.E.

The Man from U.N.C.L.E. (2015)

Saving the world never goes out of style

Reviews (4)

Tarkus

Avatar

Vond deze film niet slecht, maar ook geen topper.
Had er toch wel wat meer van verwacht.
Misschien is het omdat ik vroeger zo'n liefhebber was van de serie en steeds met hoofdrolspelers van destijds, Robert Vaughn en David McCallum, in mijn hoofd zat. Die het beiden trouwens beter deden dan de hoofdrolspelers in deze film.
Ik vond ook het samenspel tussen beiden in deze film minder geslaagd dan in de serie het geval was.
Maar al bij al is het dan wel weer een amusante film geworden.
Een vervolg mag gerust van mij, maar dan een beetje aan de uitwerking werken en een beter scenario zou ook interessant zijn.
Opvallendste voor mij in deze prent was de kleine maar wel goede rol van Hugh Grant, ben geen liefhebber van de man, maar hij deed het hier uitstekend !!

MovieMazzter

Avatar

Ik ken de orginele serie niet. De kennismaking via de film is me goed bevallen. De film heeft een heerlijke coole sfeer en een leuke mix van actie en komedie. Dat is wel toevertrouwd aan Guy Ritchie. Ik geef het je anno 2015 te doen om met iets echts orgineels te komen. Dat is deze film ook niet. Het terugrijpen op de Koude Oorlog is wel gewaagd aangezien veel jongeren daar amper iets van weten of begrijpen. Wie louter actie wil voelt zich meer aangetrokken tot the expendables en komt dan flink aan zijn trekken met talloze schietpartijen, explosies en instortende gebouwen. The man from UNCLE neigt meer naar James Bond. Het aparte sfeertje in de film spreekt me aan en Henry Cavill, Armie Hammer en Alicia Vikander leveren puik werk. De humor is soms erg goed (he fixed the glitch). Ik geef de film een 8 op 10 en hoop op een vervolg.

Glennekeeeee

Avatar

Oude series herwerken naar een hedendaagse formule, het is niet altijd even efficiënt. Mission Impossible slaagde daar goed in, al is er qua stijl niet veel meer overgebleven en een films als 22 Jump Street behield alleen het concept en maakte er zelfs een geslaagde komedie van. Andere voorbeelden zoals The A Team konden uiteindelijk niets meer brengen dan hersenloos vermaak dat buiten de naam en personages nog amper iets te maken had met het origineel.

Over de originele serie kan ik niet oordelen maar wat Ritchie wel leuk doet is de setting gewoon in die tijd houden wat de look en vibe van de film zeker ten goede komt en een soort van eigenheid geeft. Toch is U.N.C.L.E zeker geen volwaardig geslaagde film.

De film begint wel lekker. Een leuke actiescène in de straten van Berlijn op z'n gekende Ritchie-stijl met camerabewegingen die echt heerlijk zijn en die scènes naar enkele niveau's hoger tilt, iets waar hij ook al mee kon uitblinken in de Sherlock Holmes films. We zien ook meteen alle troeven en potentieel van deze serie in deze scène. Spanning, entertainend, een uitstekend gekozen cast en een fantastische setting... Alleen valt de film al snel stil en is het enkel de stijl van de film die overeind blijft. Op de cast is amper iets aan te merken. Cavill is heerlijk en doet me denken aan een mix tussen Roger Moore en Sean Connery. Hammer is wel top als russisch agent en vooral in oneliners is dat accent wel doeltreffend, alleen in gewone dialogen is het soms wel irritant en vraag ik me af of het wel zo moest zijn. Een top agent als deze zou moeiteloos engels zonder accent moeten kunnen spreken maar dat is dus niet het geval in deze film. De vrouwelijke bijrollen zijn goed ingevuld maar nergens memorabel. Wat ook leuk was, zeker in het begin van de film, zijn de constante cameo's van Hugh Grant. Wie goed oplet ziet de man al ettelijke keren ongemerkt door het scherm passeren voor hij effectief zijn intrede doet, de ene keer duidelijk, de andere keren zie je amper een schim, maar als je het ziet is het wel leuk. Na die openingscène en de duidelijkheid over het karakter van de personages is het vooral vertelling. Op een kleine actiescène in een fabriek na (die overigens top is door het net ontbreken van actie maar een heerlijk muzikaal intermezzo met Cavill) is het wachten tot de finale om de film weer op gang te brengen. Daartussen is de balans van de hele film helemaal zoek. Het lijkt wel of Ritchie heeft alle Bondfilms bekeken en er van elke soort wat uitgenomen: Soms de sarcastische oneliners van Moore, dan de platte oneliners van Brosnan, de stijl van Connery, de spanning van een Casino Royale en het introverte drama van een hoofdpersonage zoals in Skyfall. Het is nogal een zootje ongeregeld en daardoor zakt de film ook wat te veel in. Afzonderlijk doet elk genre het wel degelijk maar de combinatie is totaal niet in balans. De finale is dan wel weer een hoogtepunt waar vooral weer het visuele de aandacht trekt. Hoe Ritchie de actie van persoon tot persoon laat gaan is waanzinnig strak alleen komt die actie al bij al nogal snel tot een einde, je verwacht dan nog een 2e finale maar die bied enkel dialoog en een ontploffing. Het is dan ook wachten tot de laatste minuut om de titel van deze film ook te horen.

Achteraf voelt deze film meer aan als een pilot van een serie, maar waar Pilots na de reclame gevolgd worden door een nieuwe aflevering en je dus niet op je honger moet blijven zitten is dat hier wel het geval. Dat de Box Office dan nog tegenvalt en ervoor zal zorgen dat er niet eens een vervolg lijkt te komen is dan nog een tegenvaller bij want op zich had heel het concept enorm veel potentieel.


The Man From U.N.C.L.E is een vermakelijke film met heerlijke actie aan het begin en aan het eind met daartussen een allegaartje van genres dat totaal niet in balans heeft. Maar de film heeft stijl en het grappige is dat de film de eigen fouten volledig in stijl aanpakt wat te prijzen valt en best vermakelijk is, maar met dit potentieel had er veel meer uitgehaald kunnen worden

5,5/10

johnwayne

Avatar

De gelijknamige televisieserie was net als Mission Impossible een reeks die geïnspireerd was door de toenmalige James Bond-films. Deze filmversie is anders dan de t.v.serie maar plaatst de periode nog steeds in de sixties en leunt nog op de oude Bondreeks (een criminele organisatie die aan 2 kernkoppen werkt doet denken aan Thunderball). De hoofdrolspelers hebben een goede chemie met elkaar, maar waarom men in Hollywood denkt dat iedere acteur zonder problemen een andere taal vloeiend kan spreken is me een raadsel. Zowel Cavill als Vikander, die een Duitse speelt, moeten een woordje Duits spreken en doen dat zo tenenkrommend slecht dat men blij is dat er ondertitels zijn. De film heeft echter voor de rest een coole vibe en daar is mede de uitstekende soundtrack verantwoordelijk voor.
Het is duidelijk dat deze film het begin moest vormen voor een nieuwe franchise, die gezien het tegenvallende succes, er waarschijnlijk niet gaat komen.