Een grauwe zwerftocht van de gebroeders Coen door de folkscene in New York begin jaren zestig.
play

8,0 details

  • 104 Min
  • Drama
  • Muziek
  • Verenigde Staten
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
104 Min Verenigde Staten

De film, die zich afspeelt in de folk scene van de New Yorkse hippiewijk Greenwich Village in de jaren zestig, volgt het verhaal van de fictieve muzikant uit de titel. De film wordt dus geen zuivere biopic over de bekende New Yorkse gitarist en volkszanger Dave Van Ronk, zoals in een eerdere persmededeling werd aangekondigd, maar eerder een gefictionaliseerde versie geïnspireerd op het leven van de artiest.

Regie
Ethan Coen
Joel Coen
Cast
Justin Timberlake, Adam Driver, Oscar Isaac, John Goodman, Carey Mulligan, Garrett Hedlund, Max Casella, Robin Bartlett, Ethan Phillips, Stark Sands, Jerry Grayson, Alex Karpovsky, Helen Hong, Jeanine Serralles, Bradley Mott.
Budget
$ 11.000.000
Opbrengst
$ 32.935.319
Release
20.12.2013
Release NL
05.12.2013
Release DVD
08.04.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Ethan & Joel Coen | Cast: Oscar Isaac (Llewyn Davis), Carey Mulligan (Jean), Justin Timberlake (Jim), John Goodman (Roland Turner), e.a. | Speelduur: 105 minuten | Jaar: 2013

De gebroeders Coen zijn een begrip in het internationale filmlandschap. Hun namen staan bijna altijd garant voor kwaliteit en komedie. Kwaliteit ontbrak alleen tijdens een twee films tellend dipje vorig decennium. Komedie is eigenlijk altijd wel aanwezig, hoewel een deel van hun oeuvre duidelijk serieuzer van aard is. Hun nieuwste, Inside Llewyn Davis, kan tot dit selecte gezelschap van ernstige films worden gerekend. Het leverde hen wel de Grand Prix in Cannes op.

Niet dat er niets te lachen valt, dat zal waarschijnlijk (gelukkig) nooit gebeuren in een Coens-film, maar humor voert verre van de boventoon in deze zwerftocht door de straten van Greenwich Village begin jaren zestig. Deze buurt van Manhattan stond toen bekend als het thuishonk voor vele folkmuzikanten, waar muzikanten uit het hele land op afkwamen om in de lokale clubs te spelen. Een nog onbekende Bob Dylan was er ooit één van. De cover van diens tweede album (The Freewheelin' Bob Dylan) - of beter gezegd: de grijze winterse straat op de achtergrond - was een belangrijke inspiratie voor Inside Llewyn Davis.

videotrailers & clips

alle artikelen (13)

Inside Llewyn Davis Nieuwsberichten

Inside Llewyn Davis

acties