Escape Plan

Escape Plan (2013)

The most secure prison ever built.

Reviews (4)

Tarkus

Avatar

Actiefilm met je oude actiehelden, die het nog steeds goed doen en er gene moeite mee hebben om de film te dragen.
Goed scenario, origineel.
Ook de oneliners ontbreken niet, zoals we dat van beide heren wel gewend zijn.
Ze zien er beiden wat ouder uit, maar de actie in deze prent laat zien dat ze nog steeds hun mannetje staan, van mij mogen ze nog meer films maken als deze.
Heb er plezier aan beleefd.

Scheperr

Avatar

Uiteraard had ik op IMDB al gezien dat de film aanzienlijk beter is, dan mening bioscoopbezoeker zou verwachten van de (bijna) bejaarde Stallone en Schwarzenegger. Hoe dan, een film met zowel Stallone als Schwarzenegger in de hoofdrol? Dat moest en zou ik zien!

Het begin van de film laat vrij snel blijken dat deze film niet een hersenloze actiefilm is, met Stallone die tientallen mensen vermoord. Ik kreeg gelukkig geen Rambo 3 flashback.

Vanaf het moment dat Schwarzenegger in beeld komt is duidelijk dat hij al helemaal niet het verwachtte patroon van geweldpleging laat zien. Sterker nog, ik ben zelfs van mening dat Schwarzenegger in deze film goed acteert!

Het verhaal van de film is niet heel erg ingewikkeld. Stallone werkt voor een bedrijf dat test hoe uitbraak-veilig gevangenissen zijn. Zijn bedrijf wordt ingehuurd om uit een speciale gevangenis, gebouwd om de meest ongewenste criminelen te huizen, te ontsnappen. Zijn taak is het om te testen hoe uitbraak-veilig deze gevangenis is.

Zodra hij de opdracht accepteert wordt al snel duidelijk dat het opgezet spel is, en is het ontsnappen uit de gevangenis geen opdracht meer, maar noodzaak.

Schwarzenegger en Stallone gaan uiteindelijk samenwerken om te proberen uit de gevangenis te ontsnappen, maar worden regelmatig gedwarsboomd door de gevangenisbewaarder (Jim Caviezel), die koste wat het kost wil voorkomen dat de heren kunnen ontsnappen.

De film is leuk opgezet, geen overdreven actie-scenes, een leuk concept en prima acteerwerk van in ieder geval Caviezel en Schwarzenegger.

Voor de fans van Schwarzenegger zien we op het eind van de film nog wel even een close-up van hem, wanneer hij een te groot machinegeweer pakt. Dit is het nostalgie moment waar de echte fans op hebben gewacht. Uiteraard klonk er op dat moment ook gejuich vanuit het publiek in de bioscoop.

Persoonlijk ben ik toch echt gecharmeerd van de rol van Schwarzenegger. Hij vertoont acteertalenten en laat zien dat hij kan praten tijdens een film. Stallone daarentegen vertoont dat hij nog steeds summier kan mompelen tijdens een film.

Al met al is dit een prima film die de moeite waard is om te kijken. Het verhaal is luchtig en leuk, je hoeft geen raketgeleerde te zijn om deze te volgen. Voor de fans van hersenloos geweld adviseer ik om hun laatste films kijken (Bullet to the Head en The Last Stand).

Glennekeeeee

Avatar

Niet de film met dé grote actie maar eerder een thriller die af en toe flitsen van actie laat zien en vooral leunt op de 2 hoofdpersonages (ook terecht). Sly en Arnold zijn ook echt wel in vorm in deze film en de dialogen tussen beiden is vaak om te smullen. Het scenario zat best goed in elkaar, de twist op het einde had ik zelf niet zien aankomen, de gevangenis is sterk in beeld gebracht, qua visualisatie geen opmerkingen eigenlijk, behoort bij de betere van het genre. Het duits van Arnold was zaalig om te zien, een flits van acteerkwaliteiten zag je daar :p

een 7,5/10 want ik heb me echt vermaakt met deze prent ondanks dat ik meer grotere actiescènes verwacht maar door het goed in elkaar gestoken scenario word je zo meegesleurd in het ontsnappen uit de meest bewaakte gevangenis ;)

jaime91

Avatar

Ik keek hier stiekem al best een beetje naar uit, en ik moet zeggen dat deze film me toch is tegengevallen. Ik had gehoopt op een simpele actiefilm/gevangenisfilm met leuke oneliners en Arnie en Sly die elkaar gedurende de film belachelijk maken. Ik had zoiets verwacht als Tango & Cash alleen dan met Arnold ipv Kurt Russel. Maar dat is Escape Plan dus niet. Ja er zit wel wat actie in, en ja ik heb me niet verveeld gedurende de film, en ik vond het ontwerp van de gevangenis wel aardig hoewel ik liever een wat meer realistische gevangenis had gezien. Maar hetgeen wat deze film vooral dragelijk maakt zijn Arnold Schwarzenegger en Sylvester Stallone.

Het is gewoon heel tof, om beide heren naast The Expendables eindelijk eens als duo te zien. Daarnaast vond ik James Caviezel als slechterik ook heel goed maar dan heb je het ook wel gehad. Ik miste de leuke oneliners, ik miste de humor, en er had nog meer en nog betere actiescenes in moeten zitten. En wat ik ook nog wel geinig vond was om Arnie eens zijn moedertaal namelijk Duits te horen praten. Ik heb hem dat nog nooit horen doen.

Kortom als Arnie en Sly niet de hoofdrollen hadden gespeeld was deze film ontzettend matig geweest. De twist op het einde vond ik wel nog verrassend maar verder is de film ook nog best voorspelbaar.

Een aardig filmpje met 2 legendarische actiehelden waar ik meer van verwacht had.