Lawless

Lawless (2012)

When the law became corrupt, outlaws became heroes.

Reviews (3)

MovieMazzter

Avatar

had deze film nog niet gezien (om 1 of andere reden gemist) en heb daar geen seconde spijt van gehad. Dit is zo'n film die je vanaf het begin beetpakt en niet meer loslaat en waar je geen seconde van wil missen. Natuurlijk (wederom) voortreffelijk acteerwerk van Tom Hardy die ik als acteur steeds hoger aansla. Verder een clowneske en over the top Guy Pearce en Gary Oldman die te weinig aan bod komt. Ben geen groot fan van Shia LaBeouf maar in deze rol doet hij wat hij moet doen als jongste van het stel. Ik had graag een grotere rol van Jason Clarke gezien maar goed. Lawless is een voorbeeld van een film met een in feite erg simpel uitgangspunt / verhaal, maar dat je wel vastpakt en niet loslaat. Dat is een compliment aan de regisseur en de acteurs uiteraard. Verder is het altijd een pluspunt als het op waargebeurde feiten is gebaseerd. Dat maakt het gewoon extra interessant. Beslist een aanrader. 8/10

benjamin

Avatar

En je mag dus definitief best die zielige post van Acer negeren, want die bevat wel echt spoilers. Wat je beter niet doet is dan weer deze film negeren.

Lawless is een geweldige film geworden met vooral prachtige beelden en een geweldige soundtrack (hoe kan het ook anders met Nick Cave & Warren Ellis). Ook de personages maken indruk met Tom Hardy als uitschieter en ook Gary Oldman maakt indruk in een kleinere rol.

thefanwithnoname

Avatar

Heb de film nu zelf gezien, en hij was ge-wel-dig. Tom Hardy zet weer eens een perfecte rol neer en krijgt deze keer misschien zelfs een Oscarnominatie voor zijn rol als Forrest Bondurant. Ik was eerst bang dat hij dood zou gaan toen zijn keel werd doorgesneden, maar hij overleeft zelfs nog de schietpartij op het einde.
Een klein minpuntje van de film is toch Shia LaBeouf. Hij acteert niet heel slecht, maar kan zich ook niet zo goed staande houden tussen acteergiganten als Tom Hardy, Jessica Chastain en Gary Oldman. Nu we het toch over Chastain hebben, ik ben wel een beetje teleurgesteld dat de rollen van haar en Mia Wasikowska zo klein waren.
Toch is Lawless een superfilm die ook prachtige cinematografie en decors heeft. Deze film is voor mij (samen met The Dark Knight Rises) tot nu toe de beste film van 2012!!