Reviews (4)

Frietgezicht

Avatar

Zoals verwacht een hele matige film.
Eigenlijk is het een liefdesverhaal met vleugje oorlog alleen geen liefdesverhaal die je grijpt.
Net als iedereen was ik ook verbaasd met de rol van Jan Smit omdat ik dacht dat hij een mooie oorlogsfilm kon verpesten. Maar hij deed het niet slecht en erg natuurlijk maar de film zelf is bagger.
De lovebirds hebben best chemie maar dat ze echt verliefd zijn voel je nooit. Ook komt Smit als bokser lachwekkend over. Elke knokscene vond ik eerder grappig.

Slechte dialogen,cliche karakters(vooral de gemene aanstaande) en veel diefstal uit Titanic.
En die scene met het gasfornuis. Serieus?? Echt??? Hahaha. Gas aan laten staan? Wie verzint dat in godsnaam.

Een scene met een olifant in de stad is mooi enne dat was het.. Een 2

Glennekeeeee

Avatar

Gisteren gezien. een 5je...

De film is visueel wel sterk, een van de betere die ik al in de Benelux gezien heb. maar wat mij zo stoorde: de scenaristen hebben volgens mij Titanic opgezet terwijl ze dat script aan het maken waren: arme jongen en jonge vrouw die op punt staat te trouwen (voor geld), rijke chagrijnige man met een zwart kantje... eerst moet de rijke niks afweten van de arme, dan groeien ze naar elkaar toe... de reis naar Amerika??? de halsketting, de danscène (in de bar) bombastische finale... sterfgeval van hoofdrol...eeuwige liefdesverklaring bij sterfte... Er zijn iets té veel raakvlakken en als je weet dat deze film met een miniscuul budget tov Titanic is gemaakt dan loop je hopeloos achter. Titanic is dan ook zo een fantastisch décor om zo een verhaal in af te spelen en dit is eigenlijk een rip-off van die film. Jan smit overtuigt niet echt als hoofdrol maar dat ligt denkik vooral aan de belachelijke dialogen die hij voorgeschoteld kreeg want op de momenten dat hij een degelijke tekst voor handen kreeg, deed hij er wel iets mee...

Kort: Als je weet dat je tegenkanting krijgt door een populaire zanger te laten opdraven in een film, zorg dan voor een ijzersterk scenario om de critici te doen zwijgen en maak geen Titanic 2... voor de rest best te pruimen als romantisch drama en met de mogelijke middelen vind ik het Bombardement-moment best goed uitgewerkt...

jomake

Avatar

Zag afgelopen week de bluray draaien in een grote winkelketen. de scenes die ik zag versterkten alleen maar het gevoeld deze film links te moeten laten liggen: zag de scene van het " bombardement" zelf: je ziet aan alles dat het nep is. van de omgevallen bus zijn van de ramen waar nog glas in zit allemaal in tact. Daar waar geen glas meer is, zijn alle sponingen netjes schoon. totaal niet realistisch. Lopen de acteurs tussen de inslagen door: hebben ze alleen wat stof op de schouders, geen kleurscheuren of andere tekenen dat ze zich door het brandend puin hebben moeten worstelen terwijl ze net uit een bus zijn gekropen... wellicht was de toelage om de acteurs realistisch te kleden en te sminken te hoog.

Tarkus

Avatar

Eigenlijk is de titel van deze film verkeerd gekozen, want heel veel met 'Het Bombardement' heeft deze film niet te maken.
Als je het romantische verhaal bekijkt is het niet eens zo'n slecht verhaal, maar het is een grote fout geweest dit te situeren in een zo'n dramatische gebeurtenis als het bombardement op Rotterdam.
Had men een film van 2 uur gemaakt over de achtergronden en de beweegredenen van het feit dan had dit een goede film kunnen zijn, maar dat is het dus niet.
Om mijn uitleg kort te maken, als je graag een romantisch verhaal ziet dat zich bovendien afspeelt tijdens de oorlog, dan is dit wel een goede prent.
Maar wil je een film bekijken over de gebeurtenis waar de titel naar verwijst, dan raad ik toch menig documentaire aan, daar kom je meer te weten over deze gruwelijke daad.
Enige mooie beelden over het 'Bombardement' waren de vergelijkende foto's op het einde van de film, je ziet Rotterdam voor, direct na het bombardement en nu vanuit de lucht, wel indrukwekkend.
Misschien toch nog een tip voor de makers: een betere titel had geweest "Eva & Vincent".