Spring Breakers (2012)

Bad girls do it well

Prachtig kleurrijke kitsch die op ambigue wijze gehakt maakt van jeugdig hedonisme, maar daar ook de schoonheid van inziet.
play

5,9 details

  • 94 Min
  • Actie
  • Misdaad
  • Drama
  • Verenigde Staten
94 Min Verenigde Staten

De actiekomedie Spring Breakers gaat over vier college studentes die een restaurant overvallen om hun uitje naar het strand te bekostigen. Dit loopt helemaal mis als ze de drugsdealer/wapenhandelaar (Franco) tegenkomen die van hen verwacht dat ze nog meer duistere klusjes opknappen.

Regie
Harmony Korine
Cast
Selena Gomez, Vanessa Anne Hudgens, James Franco, Ashley Benson, Rachel Korine, Heather Morris, Emma Holzer, Gucci Mane, Ash Lendzion, Josh Randall, John McClain, Lee Irby, Jeff Jarrett, Russell Curry, Travis Duncan, Russell Stuart.
Budget
$ 5.000.000
Opbrengst
$ 31.724.284
Release
05.09.2012
Release NL
11.04.2013
Release DVD
09.07.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Harmony Korine | Cast: James Franco (Alien), Selena Gomez (Faith), Vanessa Hudgens (Candy), Ashley Benson (Brit), Rachel Korine (Cotty), e.a. | Speelduur: 94 minuten | Jaar: 2012

De marketing van Spring Breakers vol jongedames in bikini's zal menig nietsvermoedend persoon naar de bioscoop lokken, maar zij die alleen voor de ‘lekkere wijven’ gaan, zullen goed mogelijk van een koude kermis thuiskomen. Want Spring Breakers mag dan wel veel jonge, voortdurend schaars geklede meiden bevatten, het is een veel gecompliceerdere film waarbij meerdere lagen onder het zwemgoed verborgen gaan. Regisseur Harmony Korine is gefascineerd door het hedendaagse hedonistische onderdeel van de jeugdcultuur dat ‘spring break’ heet en benadert dit onderwerp op een zeer ambigue manier die een simpele veroordeling of viering uit de weg gaat.

Spring break is de week pauze die studenten in Amerika midden in het semester krijgen. Een deel van hen grijpt die gelegenheid aan om te gaan feesten in een van de vele zonovergoten kustplaatsen die het land rijk is, waarbij vooral die in Florida populair zijn. En dan niet een beetje feesten, maar volledig los gaan. Voor de vier studentes van de titel is het nog meer dan dat: het is een droom, een utopie, hoe het leven eigenlijk zou moeten zijn. Het excessieve hedonisme van de drank, drugs en het dansen representeren voor hen de Amerikaanse droom: geen verantwoordelijkheden, maar genot altijd binnen handbereik.

videotrailers & clips

alle artikelen (11)

Spring Breakers Nieuwsberichten

Laatste reacties

Glennekeeeee

"...[quote=Tarkus]Kleurrijke en ook wel erotische film, maar dat betekent nog niet dat dit een goede fil......"

Tarkus

"...Kleurrijke en ook wel erotische film, maar dat betekent nog niet dat dit een goede film is, integend......"

Glennekeeeee

"...Audiovisueel een pareltje, verhaaltechnisch ondermaats maar met dank aan een heerlijke franco, de he......"

Spring Breakers

acties