RED 2 (2013)

The best never rest.

Deel twee van wat wel eens een lange reeks kan worden, laat meer van hetzelfde zien. De cast is nog imposanter en heeft er zichtbaar veel lol in gehad.
play

5,9 details

  • 116 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Misdaad
  • Thriller
  • Verenigde Staten
  • Frankrijk
  • Canada
116 Min Verenigde Staten

Frank Moses en zijn team van voormalig CIA-agenten zullen hun krachten wederom samen moeten bundelen om, al toerend door Europa, hun vijanden uit te schakelen. Frank en de andere agenten zijn op zoek naar een massavernietigingswapen. Maar allereerst moeten zij de man die het wapen heeft ontworpen bevrijden uit een psychiatrische inrichting...

Regie
Dean Parisot
Cast
Bruce Willis, Anthony Hopkins, Helen Mirren, Catherine Zeta-Jones, John Malkovich, David Thewlis, Brian Cox, Mary-Louise Parker, Byung-hun Lee, Neal McDonough, Tim Pigott-Smith, Garrick Hagon, Mitchell Mullen, Philip Arditti, Jong Kun Lee.
Budget
$ 84.000.000
Release
19.07.2013
Release NL
25.07.2013
Release DVD
03.12.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Dean Parisot | Cast: Bruce Willis (Frank), John Malkovich (Marvin), Helen Mirren (Victoria), Mary-Louise Parker (Sarah), Anthony Hopkins (Bailey), Byng-hun Lee (Han), Catherine Zeta-Jones (Katja), David Thewlis (The Frog), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2013

Gooi een stel geheimagenten, bij voorkeur met een fikse midlifecrisis, bij elkaar en laat ze samen hun oude beroep weer oppakken om hun hachje te redden. Neem voor de hoofdrollen bekende koppen als Bruce Willis, John Malkovich, Morgan Freeman en Helen Mirren. Laat ze extreem cool en lekker vlot gebekt uit de hoek komen en nog belangrijker: douw Mirren een mitrailleur in haar handen. Het zijn grofweg de ingredi├źnten van de geslaagde en gevatte comicverfilming Red. Duitser Robert Schwentke die als bekendste wapenfeit Flightplan op zijn bescheiden cv had staan, bestormde er in 2010 de bioscopen mee. De imposante cast deed het werk en de vage missie die de ex-agenten moesten uitvoeren, was van ondergeschikt belang. Red schreeuwde om een vervolg, dat maar weer eens onderstreept dat het eigenlijk niet zo veel uitmaakt hoeveel onzin je met deze cast op de kijker afvuurt.

Schwentke bedankte voor de eer om Red 2 te regisseren, stortte zich liever op Men in Black-kloon R.I.P.D. en gaf het stokje over aan komedieregisseur Dean Parisot. Alsof de sterrencast van het eerste deel nog niet voldoende was werden er trailers klaargezet voor onder meer Catherine Zeta-Jones en Anthony Hopkins. Veel voorkennis vereist Parisot niet van zijn publiek en de premisse van dit vervolg vertoont grote parallellen met het eerste deel. Willis kruipt wederom in de huid van de gepensioneerde CIA-agent Frank Moses, die inmiddels samenwoont met Sarah, de pensioentelefoniste die hij drie jaar geleden leerde kennen. Frank heeft het burgerlijke leventje tot kunst verheven en heeft helemaal geen zin in ingewikkeld gedoe als zijn excentrieke vriend en ex-collega Marvin hem met een bezoekje vereert. Tijdens de Koude Oorlog waren de spionnen betrokken bij een missie om een nucleair wapen de Sovjet-Unie binnen te smokkelen. De bom is nog steeds kwijt en Frank probeert met zijn oud-collega's het explosief op te sporen, waarbij ze de hete adem van Interpol, het Pentagon en het Britse MI6 in hun nek voelen.

videotrailers & clips

alle artikelen (19)

RED 2 Nieuwsberichten

RED 2

acties