RED 2

RED 2 (2013)

The best never rest.

Reviews (3)

MovieMazzter

Avatar

Na het eerste deel uiteraard deel 2 en ook deze had ik nog niet eerder gezien. Zoals gezegd films die nogal gemengde reacties oproepen. Ondanks dat ik dit deel iets minder vind dan deel 1 blijft het toch een geslaagde actie comedy met een topcast die opnieuw prima samenwerkt en er zichtbaar veel lol aan lijkt te beleven. Opnieuw Bruce Willis als blikvanger en John Malkovich in een knettergekke rol, maar nu ook wat nieuwe aanwinsten en dan vooral Anthony Hopkins die aanvankelijk als doorgedraaide professor, maar later als meesterbrein de show steelt. Ook de oude cast met bv Helen Mirren doet het weer prima in haar rol. Net als deel 1 alles met een vette knipoog en is het regelmatig over-the-top maar het is dan ook comedy dus dat mag. Het scenario vind ik wel wat minder dan deel 1. Deel 1 was beduidend strakker in dat opzicht. Ook dit deel kijkt kijkt gewoon heerlijk weg met een prettige vibe over het geheel. Actie comedy is zoals altijd een lastig genre maar dit is zeker geslaagd en ik kan me weer prima vinden de in IMDB waardering. Mocht er een deel 3 komen dan graag meer in de trant van deel 1. Dit deel geef ik 7/10

Olrik

Avatar

Ik was al geen fan van de vorige film, maar dit sloeg wel alles. Het scenario van Red 2 is erg belabberd en ik wist mijn god niet wat er allemaal aan de hand was. Net als het ene personage is geïntroduceerd verdwijnt hij weer even snel als hij gekomen was en maakt deze weer plaats voor een ander ( net zo oninteressant ) personage. Niemand speelt ook maar een beetje geloofwaardig en de meeste personages waren typische gênante actiepersonages. Wat doet een icoon als Anthony Hopkins trouwens in deze film? De actiescènes waren niet bijster speciaal en op veel momenten zat er aardig veel slecht gehanteerde shaky cam in. Een erg verwarrende en bovendien vermoeiende actiefilm zonder enig goed plot element.

2.0 / 10

Tarkus

Avatar

Leuk vervolg op de eerste film, meer actie ook, maar ook over the top actie.
Maar ja, het is een komedie en dan moet je dat erbij nemen...
De cast werd aangevuld met enkele grote namen waaronder Anthony Hopkins en Catherine Zeta-Jones en vooral deze laatste is een 'mooie' aanwinst.
Aanvankelijk was ik al bij het begin van de eerste film nogal argwanend dat deze cast in een komedie speelde, het zijn immers stuk voor stuk acteurs voor het serieuzere genre, maar toch doen ze het goed en heb ik me wel vermaakt met deze films.
Voor mij mag er gerust een Red 3 komen.