Philadelphia

Philadelphia (1993)

No one would take on his case... until one man was willing to take on the system.

Reviews (5)

Tarkus

Avatar

Puike film is deze klassieker, en dat is hij nog steeds.
Destijds wellicht de eerste echte Aidsfilm, die de problematiek zo goed benaderd dat velen gingen nadenken over het 'probleem' en hun voorzorgen namen. Deze film heeft meer betekent dan menige campagne tegen Aids.
De vertolkingen zijn uitstekend door een voortreffelijke cast, niet alleen de hoofdrolspelers dus.
Het was een hele tijd geelden dat ik de film nog neens had bekeken, en gedateerd is hij helemaal niet.
Aanrader !!!!

Marlous

Avatar

Al is deze film ok en acteerd Hanks redelijk, heeft deze film mij nooit kunnen boeien, als zijnde een geweldige film...

Misschien komt het omdat ik toch vind dat het er allemaal zo duimendik bovenop ligt. Een duidelijk amerikaanse film, waar dit onderwerp nog steeds een enorm taboe is. Als nederlander dus meer een overgedramatiseerd verhaal, dan pure werkelijkheid.

Interessant om een keer te hebben gezien, maar een keer is echt genoeg.....

Pres

Avatar

"De film is clichematig met betrekking tot homofobia, en daardoor kon de rol van Denzel Washington mij niet echt overtuigen".
Hoezo clichematig? Ik kan me goed voorstellen dat er heel veel mensen rondlopen zoals de rol die Denzel in de film heeft. Bovendien is er een groot verschil tussen Nederland en Amerika nog steeds wat betreft dit onderwerp.
De gayparade in de straten van Washington. Zie je het al voor je?
Zo clichematig is zijn rol dus niet voor mij.

Marlous

Avatar

Tom Hanks speelt zijn rol met verve.

Toch heb ik iets tegen deze film.....Ik heb hem een keer gezien en ik vond hem erg mooi en aangrijpend. Maar aan de andere kant vond ik hem ook erg over the top en dramatisch. Misschien omdat het een amerikaanse productie is over zo'n gevoelig onderwerp aldaar.

Meestal kijk ik films meerdere keren, maar dit is de enige waarvan ik vind dat een keer echt genoeg is.

CAGE

Avatar

Kan wel wezen. Ik heb Seinfeld nooit zo goed gevolgd. Wat ik wel weet is dat dit een hele mooie film is. Tom Hanks overtuigt! Jammer genoeg herriner ik me niet zoveel van Denzel Washington in deze film. Maar meestal is hij ook best goed. In zijn laatste film Man On Fire vond ik hem trouwens wel weer goed. Ook al duurt die film meer dan twee uur. Een beetje te lang zou ik zeggen. De Soundtrack van Bruce Springstreen-Streets Of Philadelphia ook heel mooie plaat. Kortom T+)