Dumb and Dumber To (2014)

The average person uses 10% of their brain capacity. Imagine what he could do with 1%.

Reviews (3)

Glennekeeeee

Avatar

Toch een positieve verrassing want las voornamelijk dat het een flauw aftreksel was van de eerste film. Nu zal ik waarschijnlijk de enige zijn in dit universum maar ik vond deze beter dan de eerste. misschien komt het omdat ik de originele film nog niet zooo lang geleden gezien heb en die film de tand des tijds niet helemaal doorstaan had. maar deze film vond ik echt een verfrissing die wel voornamelijk op het nostalgische terugkeert van de personages op zich. toch vond ik de film zeer geslaagd. ten eerste zie je dat de hele cast en voornamelijk onze 2 simpele zielen er ontzettend veel plezier in hebben om in hun oude typetje te kruipen. dat vertaald zich ook in verscheidene grappen die door hun fun die ze uitstralen nog slagen. het verhaaltje op zich is niet zo origineel maar weet je, door die 2 kan je alle kanten uit want zij reageren totaal anders dan 'normale' mensen en dat hebben ze ook goed uitgebuit in de film. op een vervolg ziet ik nu ook niet echt te wachten tenzij ze over 25 jaar nog een film maken, dan wil ik nog wel eens weten hoe het met hun gaat.

kort:
Een zeer amusant vervolg op de klassieker. dankzij het plezier van de 2 hoofdpersonages is DAD2 een geslaagde sequel die lekker nostalgisch werkt op je lachspieren

Olrik

Avatar

De welbekende Dumb and Dumber uit 1994 met Jim Carrey en Jeff Daniels in de hoofdrollen is een alom geliefde komedie en hoewel ik zelf niet een reusachtige fan van die film ben kan ik niet ontkennen dat hij me elke keer weer aan het lachen maakt, iets wat ik niet kan zeggen over dit compleet overbodige vervolg. Je merkt gewoon aan deze film dat iedereen het te hard probeert om net zo grappig te zijn als toen en dit op sommige momenten zelfs proberen te overtreffen. Als ze dit nog op een creatieve of verfrissende manier hadden gedaan had de film nog wel iets kunnen worden, maar dit is hier niet het geval. Het eindresultaat is een erg flauwe en ( te ) melige film vol met mensen die grappig proberen te doen, maar dit gewoon niet zijn.

4.0 / 10

Ricardo van den bragt

Avatar

Aantal jaar geleden dat ik op deze site een reactie heb geplaats.
Maar voor deze film maak ik een uitzondering.
Kom net terug uit de voorpremière in pathe Rembrandt Arnhem.
20 lange jaren en wel 200 tal het origineel gezien (zelfs uit wanhoop Dumb and Dumberer op een gegeven moment maar tig keer zitten kijken)
Puur en alleen als kind gedroomd hoe het Lloyd en Harry zou vergaan, zouden ze hun dierenwinkel geopend hebben of zelfs zouden ze enigszins verder zijn gekomen in het leven?
Na jaren geruchten is het er eindelijk van gekomen.
Na de eerste trailer werd ik wat zenuwachtig.
Zouden mijn vragen beantwoord worden? Zou de film geen persiflage van deel 1 worden?
Dat laatste heeft het gelukkig niet gedaan, mijn vragen zijn beantwoord dus wat wil ik nog meer!
Jongens wat heb ik genoten van dit leuke maar soms wat over the top vervolg! Sommige grappen werkten andere totaal niet.
Jim en Jeff zijn weer ijzersterk samen en op het moment dat je uit de film raakt trekken hun je er juist weer in.
Vooral Carrey is weer op zijn sterkst sinds 10 jaar en laat weer een beetje van zijn 90'shine zien!
Enige minpunten waren de slechteriken die ''letterlijk'' niet zo goed uit de verf komen deze keer!
(wat me opviel dat een stel na 20 min de zaal uitliep omdat de vriendin in kwestie de humor niet snapte)
Enige waarschuwing:
Ga de film niet in met de verwachting dat hij beter of net zo goed is als deeltje 1 ;)
Geniet ervan zoals hij is, wees dankbaar dat mijn en misschien onze twee jeugdhelden eindelijk weer op het grote scherm zijn te bewonderen!
Ik geef de film 3 en een halve ster van de vier!!
I like it alot!! Op naar deeltje 3 in 2034 haha