Jagten (2012)

The lie is spreading.

Reviews (3)

Olrik

Avatar

Heb Jagten ongeveer een jaar geleden door de vele positieve reacties gekeken en na hem te hebben gezien heb ik hem meteen aangeschaft en de volgende dag opnieuw bekeken. :Y
Om een film die je de vorige dag al gezien heb weer de dag erna opnieuw te bekijken komt misschien een beetje raar over, maar ik was zo onder de indruk van Jagten en alles wat er bij kwam kijken.
Tot nu toe speelt Mads Mikkelsen in Jagten zijn allerbeste rol als de voor kindermisbruik beschuldigde kleuterleider Lucas die stand moet houden in zijn thuisdorp waar iedereen hem wantrouwt en veracht.
Door dat je weet dat Lucas niets heeft misdaan en ziet hoe dit misverstand in de wereld is gekomen krijg je zo veel medelijden voor hem en krijg je zo'n verschrikkelijke hekel aan zijn dorpsgenoten die hem zo treiteren en uitkafferen dat het je gewoon pijn doet.
Voor vele zal Jagten geen film zijn die je gemakkelijk zal uitkijken, maar ik kan iedereen verzekeren die ook maar een beetje houd van kwaliteit films dat Jagten zeker de moeite waard is om te kijken!

8,0 / 10

Tarkus

Avatar

Puike Deense film, over hoe snel men iemand kan beschuldigen en al veroordelen alvorens de waarheid aan het licht komt.
Een film weer men lessen uit kan trekken.
Knap scenario dus al beviel het einde me niet helemaal, is nogal verwarrend vind ik.
De cast is uitstekend met Mads Mikkelsen als hoofdrolspeler, die de pannen van het dak speelt, maar ook en vooral Annika Wedderkopp die het kleine meisje gestalte geeft is uitmuntend.
Kortom: een prent die zeer de moeite loont om eens te bekijken !!

Mandarijntje

Avatar

Ook deze Deense productie is van een zeer hoge kwaliteit. Het thema dat behandelt wordt, raakt niemand onberoerd. Een man die terecht of onterecht, dat zal ik niet verklappen, verdacht wordt van seksueel misbruik met een meisje op de kleuterschool/kinderdagverblijf. Zeer heftig, niet alleen de reacties van de mensen in het dorp, maar je voelt ook zo de pijn van de hoofdrolspeler die volledig als paria wordt gezien.
Een aanrader waar je echt wel even voor moet gaan zitten!