The Frozen Ground

The Frozen Ground (2013)

the hunter becomes the hunted

Reviews (3)

Glennekeeeee

Avatar

Cage is de laatste jaren een schim van zichzelf. Door schulden speelt hij in de ene bagger film na de andere en voorlopig is er nog geen licht aan het einde van de tunnel. Toch waren er - volgens critici - 2 uitzonderingen in kwaliteit. Enerzijds Joe die de beste Cage in jaren zou tonen en anderzijds deze Frozen Ground die een degelijke thriller zou zijn met een solide cast. Het viel bij deze laatste toch wel wat tegen.

Het draait allemaal om de verkrachting en moord van enkele meisjes doorheen de jaren. Nu er eentje ontsnapt is en de dader aanwijst zou het een makkelijke zaak moeten zijn. Alleen heeft de man een alibi (waar later nergens meer op ingespeeld word) waardoor het hoertje niet geloofd word. Toch word er een speciaal team opgezet dat het personage van Cusack moet kunnen veroordelen onder leiding van Cage, die aan zijn laatste weken bij het korps bezig is en meer voor het gezin wil zorgen.

Met Cage en Cusack in tegenpolen zou je een heerlijk steekspel kunnen krijgen tussen de goede en de slechte. Alleen komt dit amper tot leven en draait de film vooral om het hoertje Cindy (Hudgens) te beschermen en te kunnen overtuigen om ooit toch de confrontatie aan te gaan. Anderzijds wil Cusack dan weer haar toch van kant maken omdat zij de enige is die hem uiteindelijk op éen of andere manier toch kan doen hangen. Doordat dit verhaal weinig om het lijf heeft en ook geen spanning opwekt is het vooral beelden vullen met de schitterende omgeving en het florerende nachtleven. We zitten eigenlijk een lange tijd naar niets te kijken. Wanneer Cusacks personage een slachtoffer in handen heeft had de film nog kunnen choqueren door de zaken bruut te laten zien maar dat word ook achterwege gelaten. Als net over halfweg de twistlijntjes overduidelijk worden klaargezet en weergegeven is het eerste deel van de finale eigenlijk een saaie belachelijke vertoning omdat je als kijker al weet dat er nog wat komt. Jammer, want in dit saaie stuk is er eindelijk de confrontatie tussen Cage en Cusack die verder ook al weinig bied. Dat het einde dan rechtstreeks uit éen van de zwakkere politiereeksen komt is de apotheose en verklaart ook volledig de film.

Het is jammer dat dit verhaal gebaseerd op waargebeurde feiten nergens het drama van de gebeurtenis kan opwekken en anderzijds ook de spanning die de film er aan wil toevoegen nergens kan brengen.

Het maakt van The Frozen Ground een op z'n zachtst matige thriller die visueel zich staande weet te houden maar qua scenario veel te weinig kan bieden en dan mag het nog tevreden zijn dat het voor de rest een mooie cast in de rangen had die je als kijker toch doen blijven kijken, ook al zijn hun personages cliché en veel te plat

4/10

johnwayne

Avatar

Redelijk goede thriller, waarin politieman Cage de seriemoordenaar Cusack probeert te vangen. Vanessa Hudgens speelt een jonge prostituee die alles en iedereen wantrouwt, maar de enige levende getuige is die aan de moordenaar is kunnen ontsnappen.
De hoofdrolspelers zetten allen hun rol goed neer, alleen jammer dat de film te weinig laat zien van het karakter Robert Hansen, die toch geliefd was onder de lokale bevolking (hiervan zie je nu alleen enkele kleine referenties). Je komt niet echt te weten wat de man motiveerde om te moorden.

Tarkus

Avatar

Goede thriller, waar gebeurd bovendien.
Ook een goede rol van Nicolas Cage, een 'normale' rol nog eens, niet in een of ander pakje.
Maar de rol van John Cusack heeft me nog het meest aangenaam verrast, persoonlijk vind ik dit een van zijn beste vertolkingen, overtuigend.
Dat het verhaal waar gebeurd is maakt het allemaal des te interessanter en het boeide me echt wel.
Voor mij dus een geslaagde prent.