Reviews (4)

Tarkus

Avatar

De film is redelijk, in het genre van "Fast & Furious", maar lang niet zo goed als die films zijn.
Dat er een film zou komen van het game 'Need For Speed' lang na het succes van F&F voor de hand, en de film valt al bij al mee, vooral als je van snelle wagens houdt.
Maar het verhaal is maar mager en ook langdradig, de film duurt meer dan 2 uur en dat is net iets té lang.
Voor de liefhebbers van knappe wagen oké, een onderhoudende film ? Blijf dan maar bij Fast & Furious.

Glennekeeeee

Avatar

Je ziet dat ze het met minder moeten doen dan bij de F&F reeks. zowel de dialogen, het verhaal als de actie moeten prijs geven. vooral de dialogen zijn soms erbarmelijk en zeker als je weet dat je toch een best sterke cast bijeengekregen hebt en die met véél beter materiaal véél meer uit deze film kunnen halen. het verhaal begon nog best degelijk maar uiteindelijk verliest de film de focus en wilt het vol gaan op actie. en de actie is op zich ook best vet, pure ouderwetse achtervolgingen en ontploffingen. alleen krijg je de hele film nogal vaak hetzelfde tezien en zit er amper variatie in. ook de verhaallijn en de vete tussen de twee hoofdrolspelers is te vaag, volgens mij zijn er best nog wat scènes geskipt want als kijker mis je gewoon veel te veel background die dat veel beter had kunnen uitdiepen.

en toch geef ik een 7, want ik heb me niet verveeld en het gaf me weer dat gevoel van bij de allereerste F&F. toch ben ik blij dat ik hem niet in de bios heb gezien, ik had er mijn geld niet voor willen geven maar voor deze eenmalige kijkbeurt beviel hij mij wonderenswaardig wel.

6,8/10

Angelater

Avatar

De film was niet slecht, maar ook niet goed. De 3D was zeer onnodig en de humor was pijnlijk om aan te zien. Ik ben blij dat er geen CGI aan ten pas is gekomen - waar dan ook. Het zag er allemaal lekker ouderwets uit. Echter had ik wat meer stunts verwacht voor een actiefilm van 2 uur. Naar mijn mening zaten er ook weinig collisies in (maar dat kan je aan mijn bloedlust danken).

Paul was redelijk. Ik heb hem beter zien presteren, maar als je de dialogen werkelijk volgt begrijp je eenmaal wel waarom het er soms houterig uitkomt. Veel om mee te werken is er niet met zo'n slap verhaal. Misschien amusant om een keer te zien, maar voor in de bioscoop zou ik hem overslaan.

jaime91

Avatar

Zojuist dus Need For Speed in 3D bekeken. Laat ik de vergelijking maar meteen maken, de film kan zich niet echt meten met The Fast & Furious films van nu. Maar die franchise is ooit begonnen als racefilm tot de over de top actiefilms die het nu zijn. In de eerste 4 films zitten amper vechtscenes, het draait vooral om het racen en wat dat betreft doen ze dat bij Need For Speed echt heel goed!

Het is echt duidelijk te zien dat deze film geregisseerd is door een stuntman wiens vader ook weer een stuntman was. Scott Waugh is er echt mee opgegroeid en als een homage aan de old school racefilms vind ik wat de racescenes betreft Need For Speed meer dan geslaagd. Maar dan het script. Ik wil daar niet al te veel over gaan zeuren omdat ik zelf dit soort films niet kijk om het slimme goede script maar om de toffe auto's en race scenes. Maar goed het script is mager, bied weinig nieuws en qua grappen was het aardig maar vind ik de F&F films leuker om naar te kijken. Hoewel de acteurs hun best doen om een hechte vriendengroep te spelen is er niet dezelfde chemie die de F&F acteurs hebben. Het is ook weer niet heel slecht, maar minder is het zeker.

En dan het 3D. Dat vond ik eerlijk gezegd best wel tof! Al voegt het alleen maar iets toe tijdens de racescenes. Er zitten namelijk best wel wat first person shots in waardoor je als kijker het gevoel krijgt daadwerkelijk achter het stuur te zitten en dat is echt heel nice gedaan. Dus ook pluspunten daarvoor.

Aaron Paul doet het verder prima met het materiaal wat hij krijgt, maar natuurlijk kon hij in Breaking Bad meer van zichzelf laten zien.

Als ik hem dan ook niet in Breaking Bad gezien had, had ik na het zien van deze film ook niet het idee dat hij zo'n fenomenale acteur is. Maar gelukkig weet ik dat hij veel meer kan. Imogen Poots is ook prima als het mooie meisje met het edgy randje, en ook Scott Mescudi aka Kid Cudi doet het helemaal niet onaardig. En ondanks dat ie een bijrol speelt kan Michael Keaton ook weer los met zijn gekke personage.

Dus ja al met al had ik toen Need For Speed werd aangekondigd een veel slechtere film verwacht maar hij valt reuze mee. Juist die realistische toffe stunts scoren punten alleen wat de humor betreft kon het wat beter. Maar mochten ze hier ook een franchise van willen maken dan ben ik zeker voor! En ik hoop Aaron Paul de komende jaren vaker in dit soort blockbusters te zien. Die gast verdient een grote carrière in Hollywood!