Song to Song (2017)

Cineast Terrence Malick komt opnieuw aanzetten met een poëtisch gefilmde zoektocht naar zingeving.
play

5,6 details

  • 129 Min
  • Drama
  • Muziek
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
129 Min Verenigde Staten

Speelt zich af tegen de achtergrond van de muziekscène in Texas. Twee koppels - worstelend liedjesschrijvers Faye en BV enerzijds en muziekmagnaat Cook en de serveerster die hij aan de haak slaat anderzijds - jagen succes na in een rock 'n roll landschap van verleiding en verraad.

Alt titel
Weightless
Regie
Terrence Malick
Cast
Ryan Gosling, Christian Bale, Natalie Portman, Michael Fassbender, Cate Blanchett, Val Kilmer, Benicio Del Toro, Rooney Mara, Holly Hunter, Boyd Holbrook, Haley Bennett, Clifton Collins Jr., Bérénice Marlohe, Trevante Rhodes, Callie Hernandez, Linda Emond, Tom Sturridge, Iggy Pop, Madison Burge, Angela Bettis, Heather Kafka, Louanne Stephens, Christin Sawyer Davis, Natalie Wilemon, Olivia Grace Applegate, Austin Amelio, Lykke Li, Dana Falconberry.
Release
17.03.2017
Release NL
04.05.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Terrence Malick | Cast: Rooney Mara (Faye), Ryan Gosling (BV), Michael Fassbender (Cook), Natalie Portman (Rhonda), Cate Blanchett (Amanda), Holly Hunter (Miranda), e.a. | Speelduur: 129 minuten | Jaar: 2017

Opnieuw komt regisseur Terrence Malick aanzetten met een cinematografische meditatie die handelt over het leven en de liefde. Na To the Wonder en Knight of Cups, is het nu de beurt aan Song to Song om de kijker mee te nemen op een poëtisch gefilmde zoektocht naar zingeving. Zoals gebruikelijk werkt de inmiddels drieënzeventigjarige regisseur niet met een vastomlijnd scenario. Het improvisatietalent van een heel bataljon aan topacteurs uit Hollywood moet voor de nodige magie zorgen. Een werkwijze die slijtageplekken begint te vertonen.

Malicks kenmerkende stijl is terug te vinden in elke vezel van de film. Maar eigenlijk is het beter om te spreken van een beeldenstroom, want in het creëren van degelijke scènes is de cineast niet geïnteresseerd. Malick rijgt verschillende situaties aan elkaar, waarbij kennelijk alleen zijn intuïtie doorslaggevend is voor de montagekeuzes die hij maakt. Die willekeurigheid doet denken aan de vrijelijke opzet van sommige parfumreclames op televisie. En dat is in dit geval geen compliment. Song to Song voelt aan als een inhoudsarme commercial die is uitgesmeerd over de lengte van een speelfilm. Gevoelsmatig kun je op z'n minst een uur van de totale speelduur schrappen, zonder dat je de inhoud daarbij geweld aandoet.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Song to Song Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Song to Song

acties