Parker
op tv

Parker (2013)

To get away clean, you have to play dirty.

Reviews (4)

Glennekeeeee

Avatar

Na een tweede kijkbeurt men score verlaagd van 6 naar 5.

Eigenlijk zijn de kritiekpunten wel ongeveer hetzelfde maar wogen ze zwaarder door.

Statham draagt de film wel en vooral de tweede helft van de film strak in het pak geeft een frisse wind aan het eeuwig zelfde spelend personage. Anderzijds is Lopez' personage echt irritant en past het niet bij haar. De film heeft zeker mooie locaties maar anderzijds hebben ze daar ook niet alles uit de kast gehaald. De film voelde gewoon te veel als een lege doos. Buiten de eerste 5 minuten, een minigevecht na een uur in een appartement en de finale die ook zeer kort van duur was had deze film weinig actie te bieden en het verhaal zelf was te cliché om echt onderhoudend te zijn.

Ik denk dat het probleem van Statham is dat hij het Hollywood-achtig wil houden. Daarmee bedoel ik: De meeste gelijkaardige films worden tegenwoordig in Europa gefilmd. Rusland, Bulgarije,... ga zo maar door waardoor de productiekosten lager liggen en er voor hetzelfde (of zelfs minder) geld meer actie kan uitgehaald worden. In Hollywood kan je met dat minibudget 20-30 miljoen gewoon te weinig doen omdat het allemaal zo groots is geworden. Ik heb het gevoel dat in de Statham-films van de laatste jaren de actie zelf miniem geworden is qua hoeveelheid en dat haalt gewoon het niveau van die films naar beneden omdat er ook te weinig moeite word gedaan om het verhaal dan omhoog te tillen.

Parker is een matige actiefilm die enkel nog staande blijft als je een statham-liefhebber bent

4,5/10

Tarkus

Avatar

Jason Statham in topvorm, maar ook een goed scenario in deze prent.
Goed voor 2 uur spanning en spektakel.
Statham is als vanouds goed in zijn rol, dat van een vechtjas die zijn zaakjes altijd oplost. Sidekick is dit keer Jennifer Lopez, weliswaar niet altijd aanwezig, en ze doet het ook redelijk goed, maar moet toegeven dat ik haar al in betere doen heb gezien.
Maar kom, de fans van Jason Statham zullen weer genieten van hun held, en dan zijn alle andere personages wellicht bijzaak.

Glennekeeeee

Avatar

Een matige actiefilm die meer potentieel had met het uitgangspunt én de cast. Statham is statham dus je kan daar niet zo veel op zeggen. Hij draagt de film en doet dat goed. Lopez is dan weer irritant. Ik had haar meer in een sexy rol en niet in de onhandige, irritante, constant wenende sidekick. Het verhaal hangt niet echt samen en dat is spijtig maar de schitterende locatie en de actiescènes maken de film nog aangenaam voor een anderhalfuurtje vermaak met de hersens op nul.

6/10

jaime91

Avatar

Weer een typische maar prima Statham actiefilm met fijne actiescenes (jammer van dat CGI bloed af en toe) en een vrijwel prima cast. Leuk om Daniel Bernhardt (Mortal Kombat Legacy, Bloodsport II) weer eens in een film te zien, en een onwijs bruut gevecht tussen hem en Statham ook wat me zeker niet heeft teleurgesteld. En Michael Chiklis is ook top als de badguy. Het enige wat me een beetje gestoord heeft in deze film was de rol van JLO aka Jennifer Lopez. Mooie aantrekkelijke vrouw nog steeds, maar haar rol is vrij nutteloos en soms zelfs irritant. Ik heb me hoe dan ook zeker niet verveeld en goed vermaakt, maar dat doe ik meestal wel met die Statham actieflicks.