Beautiful Creatures (2013)

Dark secrets will come to light

Reviews (3)

Tarkus

Avatar

Vergelijkbaar met 'Twilight', en vele andere gelijkaardige die tegenwoordig in dit genre verschijnen.
Maar de film is wel redelijk goed.
Alles mooie in beeld gebracht al zijn de speciale effecten wel voor verbetering vatbaar.
De cast, met de twee grote namen Jeremy Irons en Emma Thompson is goed, ook de jongelui in de hoofdrollen.
Wat me opviel, de muziek is prima en is deels geschreven door Dhani Harrison, de zoon van...
Kortom: ik ben best wel tevreden over deze film.

Banned

Avatar

Een nogal saaie, trage en vooral lege fantasy film die gelukkig niet al te stroperig wordt zoals seuterige Twilight. Daarvoor zijn de personges iets spraakzamer en levendiger. Het niet erg originele verhaal komt enorm traag op gang maar wanneer iets moet uitgelegd worden zorgt de redelijke cast er toch nog voor dat dit niet belachelijk overkomt.

En moeten visual effects in dit soort kleine tiener fantasy films nu zo slecht zijn? Het laatste half uur bied nog enkele kleine wendingen maar veel is dat ook niet om van deze dooie film een franchise te maken. Het geheel blijft nergens hangen en laat eigenlijk geen indruk na. Een goed einde dat wel, het moet wel gezegd worden. 5/10

Secret1994goesFilm

Avatar

Gisteren gaan bekijken en had niet echt iets van verwachtingen... M'n vriendin zei enkel dat ze de boeken niet echt goed vond.

Het verhaal begint echt mooi met een verre droom waar je direct in geïnteresseerd geraakt. De protagonist vertelt hoe hij in een rotstadje woont en naargelang het verhaal begrijp je waarom.
Het stadje is namelijk een Godsbezetene stadje... een gemeenschap die nog elke dag naar de kerk gaat en elk slecht ding als Satan ziet.

Als Lena in de stad komt,ziet deze stad haar dan natuurlijk als een soort Satans kind uit die vervloekte familie Ravenwood waarvan het enige familielid in de stad,Macon, nooit buitenkomt.

De protagonist ,Ethan , gaat niet mee met het oordeel van de stad, en gaat tot walging van z'n vriendin en anderen van de stad om met haar.
Maar de jongen mag goed z'n moeite doen eer dat Lena hem vertrouwd.

Meer ga ik niet zeggen.
Maar ik vond het dus een redelijk goed filmpje...

*Visueel effecten zijn goed en mooi in elkaar gestoken en elk lid van de familie Ravenwood is op zichzelf iets interessant.
*Het verhaal begint goed en mysterieus... maar nadat je het uiteindelijk mysterie te weten komt en men vloeken en andere tegenkomt. Is de oplossing iets te gemakkelijk uitgelegd en gedaan.
*Het verhaal eindigt naar mijn mening goed. Ik hou van drama Het einde verwijst met een glimlach naar een vervolg waar ik al op zit te wachten
*Niet enkel mysterie komt aan bod in deze film. Er wordt wat romantiek ingestoken maar niet zo overbodig veel als Twilight.
Ook wordt er uitstekende humor ingestoken.
*Acteerwerk is ook goed. Jeremy Irons als de oom Macon ,
Alden Ehrenreich als de vrolijke jongen die zich niet snel laat afwijzen en met een ongelofelijk grappige lach (In het nieuws hadden ze hem vergeleken met Leo DiCaprio... maar dat kan ik echt niet oordelen na deze film)
Ook Alice Englert zet perfect de mysterieuze Lena weer.
Voor mij dan toch een 8 en ik ben al benieuwd naar een vervolg door het speciale einde.
"LENAAAA!!!"