Jersey Boys (2014)

Everybody remembers it how they need to.

Clint Eastwood presenteert het verhaal van Frankie Valli en zijn legendarische Four Seasons. Zoals het Eastwood betaamt, ligt de nadruk het sterkst op het drama.
play

6,2 details

  • 134 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Muziek
  • Verenigde Staten
134 Min Verenigde Staten

'Jersey Boys' vertelt het verhaal over Frankie Valli en de band The Four Seasons. De band was een immens succes in de Verenigde Staten in de jaren ’60. De bandleden schreven hun eigen nummers, maakten daar zelf de muziek bij en verkochten uiteindelijk 175 miljoen platen wereldwijd, en dat nog voordat de bandleden dertig werden.

Regie
Clint Eastwood
Cast
Christopher Walken, Steve Rankin, Steve Schirripa, Kathrine Narducci, Vincent Piazza, John Lloyd Young, Ivar Brogger, Michael Patrick McGill, Jacqueline Mazarella, Lacey Hannan, Johnny Cannizzaro, Scott Vance, Michael Lomenda, Lou Volpe, Scott Michael Vance.
Budget
$ 40.000.000
Opbrengst
$ 67.347.013
Release
20.06.2014
Release NL
19.06.2014
Release DVD
04.11.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Clint Eastwood | Cast: John Lloyd Young (Frankie Valli), Vincent Piazza (Tommy DeVito), Erich Bergen (Bob Gaudio), Michael Lomenda (Nick Massi), Christopher Walken (Angelo DeCarlo), Freya Tingley (Francine Valli), e.a. | Speelduur: 134 minuten | Jaar: 2014

Frankie Valli bereikte afgelopen maand de respectabele leeftijd van tachtig lentes. De voormalig leadzanger van The Four Seasons heeft de ultieme manier gevonden om terug te kijken op zijn omvangrijke carrière en tumultueuze leven. Hij treedt op als één van de producenten van de musicalverfilming Jersey Boys. De regie van het project werd overgelaten aan niemand minder dan Clint Eastwood, nadat John Favreau voor de eer bedankte. Eastwood zette de plannen van een remake van A Star Is Born in de ijskast, maar waagt zich nu alsnog aan het musicalgenre. Voor een ervaren rot lijkt Eastwood zich niet helemaal op zijn gemak te voelen. Zijn Jersey Boys legt een sterke nadruk op persoonlijk leed en gedonder binnen de legendarische groep. As je je verheugt op een stortvloed aan hits loop je na een dikke twee uur teleurgesteld naar buiten.

Net zoals in de theaterversie, die in vier hoofdstukken is opgedeeld, vertelt elk van de groepsleden het verhaal vanuit zijn perspectief. Door zich tot de kijker te richten en rechtstreeks in de camera te spreken. Veel tijd gaat op aan het schetsen van de onderlinge verhoudingen van de mannen die later furore zouden maken als The Four Seasons. Valli, die eigenlijk Francesco Castelluccio heet, is een immigrantenzoon met een baan bij een barbier in New Jersey. Hij heeft een gouden strotje en het duurt dan ook niet lang voordat hij wordt opgemerkt door mensen die er verstand van menen te hebben. Met zijn beste vriend Tommy DeVito haalt hij voortdurend kattenkwaad uit. Tommy belandt achter de tralies, maar Frankie heeft een engeltje op zijn schouder. Vaste kappersklant en bewonderaar van Frankies stem, Angelo DeCarlo, biedt hem zijn eeuwige trouw en diensten aan. We weten dan al dat deze belofte ooit ingelost moet gaan worden.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Jersey Boys Nieuwsberichten

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Jersey Boys

acties