Snowpiercer

Snowpiercer (2013)

AD 2031: the passengers in the train are the only survivors on Earth.

Reviews (3)

Olrik

Avatar

Hoewel Snowpiercer niet op alle vlakken een even geslaagde film is heeft de film wel een grote indruk op me achtergelaten!
De personages zijn erg geslaagd en met name de personages van Chris Evans en Tilda Swinton waren erg goed, maar zoals gewoonlijk leverde ook John Hurt en Ed Harris prima rollen af!
Het hele verhaal van Snowpiercer was erg interessant en het liefst zou ik er veel meer van te weten willen komen dan in de film word uitgelegd en dat is gelijk het grootste probleem wat ik met de film had.
Zoals ik al zei vond ik het verhaal van Snowpiercer erg goed en bovendien is het erg origineel en apart, maar je word in een keer in een verhaal geworpen waar je niet alle informatie van weet en vaak had ik het gevoel dat er gewoon dingen aan miste.
De actiescènes zijn uiterst vermakelijk, maar vaak was het te onduidelijk en chaotisch gefilmd, wat ervoor zorgde dat je niet altijd precies wist wat er nou allemaal aan de hand was.
Snowpiercer is een erg vermakelijk en vernieuwende film, maar toch had er naar mijn mening meer uitgehaald kunnen worden.

7.0 / 10

Glennekeeeee

Avatar

Goede, originele sci-fi thriller maar er had zovéél meer in kunnen zitten. je wordt zonder poespas in het verhaal gesmeten zonder veel background en wat deze film net dat tikkeltje extra had moeten geven is het verhaal achter wat er gebeurt is na de 'ramp'. het word zeer langzaamaan in de film gegooid maar dan zijn er al zoveel personages gesneuveld dat de impact van hun dood op dat moment niet van tel is. de effecten zijn degelijk al hadden die nog beter kunnen zijn én zo meer impact hebben gehad. de actiescènes zijn vaak ook slecht gefilmd en chaotisch waardoor het zijn vuur mist. toch is deze film zeker niet slecht. het gegeven op zich is goud waard en de kritsche blik op de maatschappij gegoten in één lange trein is gewoon een sterke troef. ook valt de film nooit stil en zijn de dialogen van een best sterk niveau voor dit soort films. ook de nevenpersonages worden goed ingevuld met soms licht over the top vertolkingen. het einde heeft wel iets al had ik op zich een iets originelere climax gezien.

Kort: Een sterke sci-fi thriller die zich bij de betere van het jaar mag noemen maar de film had potentieel om één van de beste films uit de laatste tien jaar te zijn en dat is er niet uitgekomen.

benjamin

Avatar

Snowpiercer is zo'n film die de voorspelbare paden vermijdt en houdt van verrassingen en dat heeft enkele gevolgen. Ten eerste dat zoiets geen blockbuster wordt - waarom vraagt een mens zich soms af? - en dat je dus even moet wachten tot de lokale alternatieve cinema hem op de affiche heeft en ten tweede dat wanneer dat eindelijk is gebeurd je enorm hard kunt genieten.

In korte lijnen doet het verhaal wat denken aan Elysium, waarbij de arme klasse naar de plaatsen van de rijkere klasse wil geraken, deze keer visueel voorgesteld door een hele trein te doorkruisen van wagon tot wagon tot men bij de locomotief aankomt. Maar zoals gezegd is dit geen gewoon actiefilmpje: het valt op dat de regisseur een Aziaat is, want in de verschillende wagons kan alles gebeuren. Wat precies, moet je zelf maar gaan ontdekken.

In ieder geval is dit zo'n film waarvan verhaal weggeven de ervaring wat verpest, dus ga gewoon kijken en genieten van een film die je nooit echt voelt komen.