Lost River (2014)

5,8 details

  • 95 Min
  • Fantasy
  • Thriller
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

Lost River combineert elementen uit het fantasy-genre met film noir tot een modern sprookje, De setting van de film is een surrealistische stad die langzaam wegkwijnt. Billy (Hendricks), een alleenstaande moeder van twee, komt terecht in een donkere onderwereld en haar zoon, Bones, vindt een geheime weg naar een onderwaterstad, Ze gaan op een pad vol gevaren om hun familie van de ondergang te redden.

Regie
Ryan Gosling
Cast
Saoirse Ronan, Eva Mendes, Ben Mendelsohn, Christina Hendricks, Matt Smith, Reda Kateb, Iain De Caestecker, Barbara Steele, Shannon Plumb, Rob Zabrecky, Landyn Stewart, Torrey Wigfield, Misty Robinette, Thomas McDonald, Holly Schlegel.
Budget
$ 2.000.000
Release
30.12.2014
Release NL
30.04.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Ryan Gosling | Cast: Christina Hendricks (Billy), Iain De Caestecker (Bones), Saoirse Ronan (Rat), Ben Mendelsohn (Dave), Matt Smith (Bully), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2014

Nadat onlangs het regiedebuut van Russell Crowe uitkwam, is het deze week de beurt aan diens tegenspeler uit het volgend jaar te verschijnen The Nice Guys: Ryan Gosling. Waar Crowes The Water Diviner met enige lof werd onthaald en bij de Australische Oscars zelfs de hoofdprijs mocht delen met The Babadook, had Goslings Lost River het een stuk moeilijker. De film ging bijna een jaar geleden in première op het filmfestival van Cannes en werd daar door de filmpers bijna unaniem neergesabeld. Dat leidde ertoe dat hij elf maanden later in de Verenigde Staten slechts in een beperkt aantal bioscopen werd uitgebracht en tegelijk verscheen als video-on-demand. Dat de film de Nederlandse bioscopen heeft gehaald is dan ook vrij opvallend, al moet wel worden opgemerkt dat hij slechts een week zal draaien. Een spijtige zaak, want hoewel Goslings regiedebuut zijn mankementen heeft, zijn er voldoende kwaliteiten die een kijkbeurt rechtvaardigen.

Het is apart dat Lost River her en der het genre-etiket ‘fantasy’ opgeplakt heeft gekregen, aangezien van bovennatuurlijke verhaalelementen of alternatieve werelden vrijwel geen sprake lijkt. Neemt niet weg dat de film qua sfeer en verhaalstructuur wel wat weg heeft van een sprookje, maar dan wel van het uiterst grimmige soort. Centraal staan de alleenstaande moeder Billy en haar tienerzoon Bones, die woonachtig zijn in het plaatsje Lost River. De precieze locatie hiervan wordt niet gegeven, maar het lijdt geen enkele twijfel dat dit in de regio van Detroit is (waar de film is opgenomen). Net als die plaats is Lost River hard op weg een spookstad te worden. Door het economisch verval zijn veel mensen weggetrokken, waardoor het straatbeeld steeds meer gedomineerd wordt door vervallen huizen en overwoekering. Dergelijk verval trekt wolven aan en zowel moeder als zoon komen daarmee in aanraking.

videotrailers & clips

alle artikelen (7)

Lost River Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Acteurs die zo nodig regisseur willen spelen. Het regie-debuut van Ryan Gosling kon me niet echt bek......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Lost River

acties