Ryan Goslings 'Lost River' op Imagine Film Festival

Regiedebuut van Gosling werd in Cannes neergesabeld.

Het regiedebuut van Ryan Gosling Lost River werd in Cannes niet bepaald met lof ontvangen door de filmcritici. Na een enorme hype werd de film door de pers neergesabeld. Maar de programmeurs van het Imagine Film Festival vonden de titel wel sterk en hebben het toegevoegd aan het programma van het festival, dat in april in Amsterdam wordt gehouden.

Voorafgaand aan de vertoning op 9 april zal er een debat worden gehouden waarvoor journalisten zijn uitgenodigd uit het voor- en tegenkamp om over de film in debat te gaan. Volgens de tegenstanders zou de invloed van Goslings favoriete regisseurs teveel in de film terug te zien zijn en miste Lost River originaliteit. Dit wordt door de voorstanders weerlegd.

Verder staat op het Imagine programma een hommage aan de Zwitserse schilder, beeldhouwer en ontwerper H.R. Giger op het programma, die vorig jaar overleed. Hij ontwierp onder meer het monster uit Alien. Op zaterdag 11 april is het tijd voor de bekende Night of Terror, voor veel Imagine-gangers het hoogtepunt van het festival. Dit bestaat uit een nacht vol films, de Scream Queen-verkiezing en de luidruchtige publieksparticipatie.

Het Imagine Film Festival wordt gehouden van 8 tot 18 april in het Eye in Amsterdam.



NieuwsFilm

meest populair