Soof (2013)

Ontmoet de Nederlandse Bridget Jones.
play

6,3 details

  • 96 Min
  • Komedie
  • Romantiek
  • Nederland
96 Min Nederland

Soof nadert de 40 en heeft alles wat ze ooit wilde: 3 leuke kinderen, een klein cateringbedrijfje, een lieve man Kasper en een heerlijk huis. Tot ze zich op een dag afvraagt: “Is this all there is?” Het cateringbedrijfje wil niet echt van de grond komen, haar drie kinderen slokken al haar tijd op en ze kan niet echt rekenen op Kasper, die zijn tijd vooral in zijn eigen werk stopt. Als Soof tijdens een etentje choreograaf Jim tegen het goddelijke lijf loopt is er meteen een klik. Even iemand die haar ziet om wie ze is, zich niet meteen afvraagt wie de kinderen naar hockey brengt en die haar het gevoel geeft bijzonder te zijn. Als de relatie tussen Soof en Jim onbedoeld uit de hand dreigt te lopen en de verbouwing van Soofs tuinhuis tot professionele keuken zijn tol eist, dringt de vraag zich langzaam op of Kasper nog wel die woest-aantrekkelijke man is, waar Soof ooit voor viel. En hoe meer ze grip probeert te krijgen op haar leven, des te meer lijkt dit te ontsporen.

Regie
Antoinette Beumer
Cast
Chantal Janzen, Fedja van Huêt, Lies Visschedijk, Anneke Blok, Maryam Hassouni, Martin Koolhoven, Alex Klaasen, Eva Laurenssen, Sanne Wallis de Vries, Lobke de Boer, Dick van den Toorn, Daniel Karaty, Brent Schoemaker, Niek Schoemaker, George van Houts, Sylvia Witteman, Miron Bilski.
Release
12.12.2013
Release NL
12.12.2013
Release DVD
29.04.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Antoinette Beumer | Cast: Lies Visschedijk (Soof), Fedja van Huêt (Kasper), Dan Karaty (Jim), Anneke Blok (Hansje), Maryam Hassouni (Najat), Alex Klaasen (Harm Jan), George van Houts (Jan-Jaap) | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2013

Soof is getrouwd met Kasper, maar hun droomhuwelijk is nogal in een sleur geraakt. Als moeder van een puberdochter en een hyperactieve tweeling komt ze nauwelijks aan haar bedrijf toe, ook al kookt ze de sterren van de hemel. Wanneer Kasper zijn megadrukke baan vaarwel zegt, is Soof aan de beurt om te stralen. Wanneer Soof de bekende choreograaf Jim ontmoet, die als een blok voor haar en haar kookkunsten valt, komt alles ineens in een stroomversnelling. Weg sleur, maar of dat nu zo goed is voor Soofs huwelijk is nog maar de vraag.

Soof doet met haar stunteligheid, gekke trekjes, drankgebruik en rookgedrag nog het meest denken aan een Nederlandse Bridget Jones. Eigenlijk is dat ook helemaal geen toeval. Antoinette Beumer zei nadat ze Bridget Jones had gezien meteen tegen haar zus Marjolein dat ze ooit zo’n film samen zouden gaan maken. Maar dan als Bridget Jones vijftien jaar ouder is en uitgekeken raakt op haar droomhuwelijk.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Soof Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

AnsAlkmaar

"...Ik zag vooral tia Maria en Albert Heijn ..."

Mathilde

"...Een film die makkelijk weg keek..Een weerspiegeling hoe het leven zou kunnen zijn, met alle vreugde......"

Paul83

"...Poster is een treurige kopie van American Beauty......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Soof

acties