You're Next (2011)

Did you remember to lock your door?

Reviews (4)

Mr.Movies

Avatar

You’re Next is een horror film die gemaakt is in 2011 en nu in 2013 in meer bioscopen gedraaid wordt. Het is een huis invasie film waarin een gezin bij elkaar komt, maar dan wordt aangevallen en vermoord door gemaskerde mannen.
Je kunt zien dat de film gemaakt is door mensen met weinig ervaring. Sommige van de cast deden het goed, alleen andere kunnen echt niet acteren. Ook snap je de acties van de gezinsleden niet en zitten er wat fouten is het verhaal die soms nergens op slaan. In een horror film maakt het gelukkig dan weer niet uit, want je weet dat de meeste mensen toch wel zullen worden vermoord. Het meeste irriteerde ik mij aan de moeder. Gelukkig was de hoofdrolspeelster wel goed. Zij had de betere ideeën om zichzelf en de rest tegen de moordenaars te beschermen. Het enige wat je geïnteresseerd houdt in de film is de vraag waarom het gezin wordt aangevallen.
De eerste helft van de film was meer het horror gedeelte met veel jump scares. De meeste jump scares zie je al aankomen en als je de trailer hebt gezien weet je wanneer ze ongeveer komen.
De tweede helft van de film was al minder eng en had meer humor. Ook kwamen er wat wendingen in de tweede helft, maar zelfs die zie je net van tevoren aankomen. Als dan de rede van de moordenaars wordt bekend gemaakt, kun je kijken naar een strijd tussen de hoofdrolspeelster en de moordenaars.
You’re Next zal denk ik niet zo’n groot succes worden. Als je van horror films houdt, kan de film wel vermakelijk zijn.

Frietgezicht

Avatar

Ik heb mij vannacht wel vermaakt bij deze film.
Film duurt niet te lang en het gaat al snel los. Beste wat leuke kills en zeker grof genoeg.
Ook de hoofdrolspeelster is top qua uiterlijk en het karakter zelf.
Helaas gaat dat niet voor de andere karakters. De badguys verliezen dreiging na het afzetten van de maskers en zodra we hun beweegredenen weten. De slachtoffers zijn allemaal simpele karakters met domme beslissingen.
Huis wordt aangevallen en laten ze moedertje alleen op bed liggen,ok..

De twist was geinig.

Als het je genre is kan deze film je best bevallen maar is ook geen topper. 6je.

shaunofthedead

Avatar

Een teleurstellende slasher eerlijk gezegd. De dialogen zijn om te huilen, maar dat is in wel meerdere horrorfilms zo. Het is dat je de plottwisten al van ver ziet aankomen. In de zaal werd zelfs hardop gelachen als bleek dat er weer een cliché scéne precies de uitkomst kreeg die verwacht werd. En dat is jammer, omdat de film sterk start, maar nadat de hel tijdens het familiediner losbarst al vlug de pedalen verliest. Het enige pluspuntje is nog wel de Australische hoofdrolspeelster, die in tegenstelling tot veel vrouwen in horrors, echt badass is. Kortom, veel meer van verwacht dan dit onorigineel vehikel.

Shifty777

Avatar

Eindelijk eens een horrorfilm die ik niet teleurgesteld verlaten heb. Zoveel horrorfilms de laatste jaren beginnen goed maar vallen uiteindelijk zo tegen omwille van een belachelijk plot: Het zijn weer geesten of een of ander achterlijk monster, that kind of shit.

'You're Next' is weer eens een ouderwets vermakelijke horrorfilm zonder echt vernieuwend te zijn, maar gewoon goed te doen wat een dergelijke film doet. En voor liefhebbers die net als mijzelf houden van shaky cam, slashers in maskers, foute 80's synth-soundtracks en cinematografie en montage die weer eens iets van de standaard afwijkt is deze zeker raak. En voor de verandering eens een heldin die sympathiek en geloofwaardig is in een low-budget horror.