Maps to the Stars

Reviews (3)

Spider-fan

Avatar

Ik kan me wel voor stellen dat iemand dit saai vindt, Cronenberg is niet een erg toegankelijk regisseur. Ik vind vooral zijn vroegere films goed als Scanners, Videodrome, The Dead Zone en Dead Ringers. Daarna verliet hij het horrorgenre, maar bleef wel aparte fillms maken. De laatste twee, A Dangerous Method en Cosmopolis vond ik erg goed en ook wel erg merkbaar Cronenberg. Aan deze merk ik vooral aan de afstandelijke manier van filmen en de ongewone benadering van scènes dat het van hem is, maar ik weet niet of ik het had kunnen raden als ik het niet wist.

De personages zijn allemaal wel redelijk goed neergezet, maar toch vind ik ze niet erg interessant. Het blijven erg stereotypes: de zelfhulp goeroe (Cusack), de drugsverslaafde jonge acteur (deed me nogal aan Justin Bieber denken), de oudere actrice die wanhopig erkenning zoekt, de would-be acteur/schrijver die toeristen rond rijdt tot hij zijn grote 'break' krijgt.
Het blijft wat oppervlakkig en karikaturaal op die manier, maar het kan zijn dat dat nu juist de kritiek op Hollywood is. Hoe dan ook, slecht is het niet, maar niet de meest bevredigdende Cronenberg voor mij.

Olrik

Avatar

Fantastische film!
David Lynch gaf ons al eerder enkele glimpen van de druk van Hollywood en hoe het je uiteindelijk kan verscheuren in zijn Mulholland Drive en Inland Empire, maar nu hebben we daar een gehele kijk op gekregen van niemand minder dan David Cronenberg.
Maps to the Stars schetst het ideaalbeeld van Hollywood geweldig af en bied iets voor iedereen: het heeft fantastisch acteerwerk, mooi camerawerk en bovendien veel achterliggende gedachtes die het lust van het oog zullen zijn voor Cronenberg fans.
Het wereldje waarin deze film zich afspeelt is gerust walgelijk te noemen en zit vol met rotte en geldbeluste beroemdheden die een veel te hoge dunk van zichzelf hebben, ik ben er dol op!
De cast levert erg goed werk af in deze film, Mia Wasikowska, John Cusack en Robert Pattinson zijn alle drie in topvorm en spelen uitstekend, maar de uitschieter van deze film is toch wel Julliana Moore die een totaal Oscar waardige rol aflevend als de licht verknipte actrice Havana Segrand die zichzelf beschouwd als de absolute top van Hollywood, maar hier al jaren niet meer toe behoort.
Deze gitzwarte satire is in mijn ogen erg geslaagd en ik kijk nu al uit naar de toekomstige film van Cronenberg!

8.5 / 10

Glennekeeeee

Avatar

Intrigerend drama met enkele lugubere kantjes die vooral staande blijft door de uitstekend spelende cast. de satire op hollywood is al bij al nogal plastisch weergegeven en heeft niet echt het nodige effect en de satire vervaagd nogal snel door de verhaallijnen die opgezet worden en iets te donker zijn om dan nog te kunnen refereren naar de wereld van glamour maar vooral veel donkere kanten. Julianne Moore speelt zeer sterk maar dat kan van heel de cast gezegd worden, en ondanks dat het verhaal niet echt in snel tempo vooruitgaat maar nogal blijft kabbelen tussen de verschillende verhaallijnen maken de zeer arthouse geschreven dialogen het wel steeds interessant om te blijven volgen.

een dikke 6 (maar het is niet echt m'n soort ding, dit soort films)