op tv

Captain Phillips (2013)

Out here survival is everything

Reviews (5)

Olrik

Avatar

Fantastische film met een geweldig spelende Tom Hanks!
De film wist me de gehele tijd in z'n greep te houden en ik heb me geen enkel moment weten te vervelen!
De cast die de Somaliërs spelen hebben erg goed werk geleverd en op sommige momenten kreeg ik zelfs een beetje medelijden met ze, maar natuurlijk was ik voor Captain Philips.
De film is erg aangrijpend en heeft me echt even laten nadenken over allerlei verschillenden zaken die In de film uitgebreid aan bod komen.
Echt een aanrader waar ik erg van genoten heb!


8,0 / 10

Tarkus

Avatar

Fantastische film is dit, prachtige acteerprestaties en een sublieme Tom Hanks.
Had het niet verwacht, een goede film wel, maar dat hij zo goed zou zijn !!
Spanning tot en met, vanaf dat het schip uitvaart zit je op het puntje van je stoel en dit tot het einde van de prent, en dan ben je meer dan 2 uur verder.
Maar die 2 uur vliegt voorbij bij het bekijken van deze prent, zo goed is ie gemaakt.
Ook de cast die de Somaliërs speelt (of het echte Somaliërs zijn weet ik niet, ik heb een vermoeden van wel) is uitmuntend.
Kortom: Topper !!!! ^O^

Rimkowolfs

Avatar

Zonder twijfel de beste film van 2013.

Deze film grijpt je bij je keel en laat je niet los tot een paar dagen er na. Er valt weinig aan te merken op deze film. Het acteerwerk van Tom Hanks en Barkhad Abdi is subliem, Het verhaal is aangrijpend, en het camerawerk is heel sterk. Ik heb weinig thrillers gezien die de gehele speelduur spannend blijven, en je de zaal laten verlaten met een open mond.
De enige kritiek die ik kan hebben op deze film is dan het fout weergeven van de realiteit. Phillips wordt neergezet als de enige held aangezien de filmtitel naar hem is vernoemd. Hij is ook wel een held op bepaald opzicht, maar als je even de feiten nagaat is er iets te veel van dat heroïsme aan hem toegekend in deze film.

Verder vindt ik dit een geweldige film, die iedere filmliefhebber moet hebben gezien.

- Rimko Wolfs

VLT

Avatar

één woord: OVERWELDIGEND!!
Had al veel positiefs gehoord van de film maar toch ben ik nog heel aangenaam verrast. Van begin tot eind op het puntje van men stoel gezeten van de spanning mede ondersteunt door de fantastische acteerprestaties van zowel de Somalische piraten en above all Tom Hanks!
Pas wanneer de scène in het traumalokaaltje plaatsvindt besef je pas was een topprestatie hij neerzet, en kreeg ik het ook toch ook lastig.
Hij verdient een Oscar enkel en alleen al voor die scène, TOP!

Yari

Avatar

Ik heb al heel wat ontzettend goede, mooie en spannende films gezien, zoals The Shawshank Redemption, The Green Mile, Broken Trail (geweldige opnamen in Alberta, Canada) en The Terminal. In die laatste film speelt Tom Hanks 'ook' al subliem. Captain Phillips is uiteraard onvergelijkbaar in relatie tot The Terminal, echter; in Captain Phillips 'overtreft' Tom Hanks alles wat er 'qua acteren' te overtreffen is. Ongelooflijk sterk spel in een van vrijwel het begin tot aan het zinderende eind ongelooflijk spannende en intrigerende film. Niets ten nadelen van de totale cast; sterk acteerwerk - en waar vooral ook de andere hoofdrolvertolkers (bemanning en Somaliërs) echter dan echt zijn.