Frozen

Frozen (2013)

Reviews (4)

Ereptile

Avatar

Deze film heb ik pas eind 2016 voor het eerst gezien. Super laat, maar ik moet eerlijk toegeven dat de film best indruk op mij heeft gemaakt!

Allereerst ben ik onder de indruk hoe goed Elsa eigenlijk geschreven is. En hoe goed sociale angst bij haar in beeld is gebracht. Er is een moment in de film waarbij zij en haar zusje Anna samen in haar ijspaleis zingen, en dat vond ik wel een sterk moment.

Daarnaast zijn de rest van de personages ook goed, maar naar mijn idee niet heel veel anders. De finale vond ik echter wel een twist hebben, wat niet bij veel Disney films is voorgekomen.

Het stem acteren van Kristen Bell en Idina Menzel vind ik wel heel goed. En ook de zang! Daarnaast is de cast ook versterkt met acteurs als Ciaran Hinds, Maurice LaMarche, Josh Gad, Jonathan Groff en Santino Fontana. Die ik ook allemaal goed over vond komen.

De animatie vind ik ook heel mooi. Het heeft naar mijn beleving wel een typisch Disney filter er over heen gekregen, maar het ziet er heel mooi uit! Vooral sneeuw is goed!

De muziek is ook weer Disney achtig. De score zelf (vooral als de soldaten het kasteel belegeren) vind ik geweldig. En de muzikale zangstukken blijven toch enorm hangen...one might say I can't...let it go! Let it Goo!

Een film die ik ver na de hype pas heb gezien, maar toch enorm goed vind!

benjamin

Avatar

Een Disneyfilm rond prinsessen -jawel, zelfs twee deze keer - opgevuld met de traditionele liedjes: Frozen keert terug naar de roots van de studio, maar dit is wel één van de beste films die het Huis van de Muis de jongste jaren heeft voortgebracht.

Eén van de grootste pluspunten zijn de toch net iets andere accenten die gelegd worden: uiteraard is er de 'ware liefde', maar deze keer is dat eens niet de prins, die uiteindelijk een bad guy blijkt te zijn en nog belangrijker is dat het verhaal deze keer vooral draait rond de relatie tussen twee zusjes: de levenslustige Anna en Elsa, haar oudere zus die uit angst voor haar krachten haar jongere zusje en de wereld buitensluit.

Het is die band tussen zussen die het sprookje z'n eigen smoel geeft en zorgt dat Frozen moeiteloos dit jaar de concurrentie in de Oscarstrijd afmaakte. Daarnaast is er uiteraard ook ruimte voor humor met vooral een glansrol voor de aardige sneeuwman Olaf. En hé, de liedjes - met als hoogtepunten uiteraard Oscarwinnaar 'Let It Go' maar net zo goed 'For The First Time Since Forever' - zijn gewoon goed.

jaime91

Avatar

Frozen (2013)
Wat een fantastische film! Dit is een film waarop ik jaren heb gewacht en wat weer die klassieke Disney van vroeger uitstraalt! Ik ben opgegroeid met films als Beauty & The Beast, Pocahontas,Aladdin etc en deze film mag zich zeker weten tussen die klassiekers scharen. De laatste film die daar een beetje bij in de buurt kwam was Tangled alleen vond ik Tangled ondanks de mooie animatie en prachtige songs wat cliché. En hoewel dat ook wel in deze film het geval is, had ik daar bij Frozen veel minder last van. Je ontkomt gewoon niet aan die clichés bij sprookjes.

Geweldige songs (Let It Go is fenomenaal goed!!) de rest van de liedjes zijn ook top! Olaf is een leuke bijrol van Josh Gad en verder is de cast ook prima maar wel onbekend voor mij. Maar dat geeft niet want ze doen het allemaal ontzettend goed! En ook een mooi verhaal met mooie animaties! Ik heb echt intens genoten van Frozen! Dit is wat Disney echt ONWIJS goed kan! Een prachtig sprookje/musical vertellen. Hopelijk duurt het nu alleen niet weer 3 jaar eer we weer zo'n prachtige Disney film krijgen.

Glennekeeeee

Avatar

Een van de betere originele disney-animatie-films boordevol spetterende en licht nostalgische (de sound) muziek. Het verhaal zit sterk in elkaar en bied zowel humor, drama als actie. Kortom, nog eens een echte ouderwetse disney film. Waarom dan toch maar een 7? De computer-animatie heeft niet de charme die de tekenfilms van vroeger hadden en daarom raakte het me iets minder. Alvast, de zusjes van mijn lief vonden de film top! missie geslaagd dus