All Is Lost (2013)

Never Give Up

Reviews (4)

Screambird

Avatar

Andermaal een film waarin slechts één hoofdpersoon de show moet maken. En Robert Redford doet dat met verve!
Dat meningen verschillen wisten we al en dat is ook prima. Maar dat mensen verschillende dingen doen in een bepaalde situatie, is ook een feit. 'Onze man' doet de dingen op een manier die past bij zijn leeftijd: weloverwogen en op het gemakkie.
Het einde is wat overdreven, maar samengevat vind ik deze film geen topper, maar zeker niet slecht!

Banned

Avatar

Eén van de meest ongeloofwaardige en belachelijkste films die ik afgelopen tijd heb gezien. Robert Redford zegt op een paar krampen na helemaal niks dus als kijker is het enorm moeilijk om mee te voelen met z'n "personage" (eigenlijk weten we bij het begin en op het einde helemaal niks over dit individu dat overigens veels te oud is om een zeereis op z'n eentje te beginnen). Komt daar nog bij dat dit personage de ene domme handeling na de andere doet dus op sympathie van de kijker hoefde hij bij mij al niet te rekenen.

Ik zat me trouwens constant af te vragen wat men met dit onzin verhaal wilde vertellen. Dus doordat een container Redford zijn bordkartonnen boot een stoot geeft waardoor er gat in komt, die Redford vervolgens op z'n dooie gemak dicht, is hij boos op multinationals van containerschepen? Volgens mij zijn er wel interessanter en minder vergezochte onderwerpen en verhaallijnen om dit soort thematiek van de "kleine man tegen te grote reus" aan te kaarten dan dit dwaze avontuurtje op zee dat overigens ondermaats is geacteerd. Toch nog een 4 voor het camerawerk en de geluidsmontage.

longshot

Avatar

Ik ben het niet eens met Tuonra. Jantje doet dingen anders dan Pietje. Iemand op leeftijd kan dingen met meer beleid en beheersing doen. Mogelijkheden meer afwegen voor een keuze maken zodat je er niet op terug hoeft te komen. Wanneer er een container tegen je boot zit moet je eerst de container weg krijgen een afstand creeren voor je het gat kan dichten. Ik vind het juist heel goed gedaan. Tijdens deze film vraag je je inderdaad vaak af 'waarom doet hij dat' en 'wat doet hij nu weer' om daarna te zeggen ooooh!. Maar dat maakt de film ook wel leuk. Ik vind het ook een goede film omdat dankzij de inspanningen van Robert Redfort wij zelf geen zeiltocht hoeven te maken en omdat de film anders is dan andere films. Als iemand het een slechte film vind omdat Robert Redford niet dezelfde keuzes maakt als hij zou hebben gemaakt is dat jammer voor hem.

tuonra

Avatar

Door menig positieve recensie had ik me nog zo veel voorgesteld van deze film, maar van die hooggespannen verwachting was na zo'n 5 min niets meer over.
Wat een onrealistische aanfluiting! Redford wordt wakker en ziet dat er een groot gat in z'n boot zit, en gaat dan op z'n dooie gemakje eerst wat rondlopen. "WTF? Is he on drugs?" roep ik meteen tegen m'n scherm. "Fix the hole, fix the hole!" maar neehoor, meneer gaat eerst een reeks vreemde toeren uithalen (verlaat z'n boot (geen lifeline/zwemvest!), gooit drijfanker uit, en gaat doodleuk een stukje zeilen zodat er nog meer water door het gat stroomt..)
Na nog wat meer geroep richting scherm was ik het zat en zette de film af.. Dit is geen zeezeiler. Zelfs iedere zoetwatermatroos had tips kunnen geven om de film geloofwaardiger te doen overkomen..
Jammer van de inspanning van Robert Redford, maar dit is mijn tijd niet waard.