Grand Piano (2013)

Play or Die

Reviews (3)

Screambird

Avatar

Het hele verhaal van deze film vind ik nogal overtrokken en ongeloofwaardig. Een extreem gespannen en hypernerveuze concertpianist, die zijn bladmuziek uit handen geeft en deze bovendien niet controleert van te voren? Hoogst onwaarschijnlijk! Ook het vervolg, o.a. het weglopen uit de concertzaal terwijl het publiek rustig zit te wachten tot hij terugkomt zie ik niet voor me. Dan vergelijkt de recensent deze prent ook nog met een Hitchcock-film!
Ook de acteerprestaties vind ik zeer matig. Er wordt zo overdreven gespeeld, eigenlijk door alle acteurs die in beeld komen, dat dit meer een B-film lijkt, dan een film die er toe moet doen.
Alles bij elkaar leidt dit tot een bijzonder saaie bedoening, die mij geen moment geboeid heeft, eigenlijk vanaf het eerste moment. 4/10

Tarkus

Avatar

Matige thriller, die wat betreft opzet een beetje lijkt op 'Phone Booth', al is deze laatste stukken beter.
De film is ook bijzonder kort, er wordt wel vermeld 90 minuten maar trek daar maar een aftiteling vanaf van maar liefst 12 minuten !!!
En ja... het is nog steeds moeilijk om Elijah Wood in een volwassen rol te zien, je blijft met 'Lord Of The Rings' in je achterhoofd zitten.
Kortom, de film is een leuk tussendoortje, maar meer ook niet.
En nog dit, de fans van John Cusack zullen een beetje op hun honger blijven zitten, want hij komt amper in beeld, je hoort hem vooral de ganse film door.

MovieMazzter

Avatar

Een film waarbij je je afvraagt hoe je zo'n script verzint. Elijah Wood in de rol van een talentvolle pianist wiens carrière vroegtijdig ten einde lijkt te komen vanwege plankenkoorts. Vlak voor zijn comeback merkt hij dat iemand iets op zijn muziekblad heeft geschreven. "Als je één verkeerde noot raakt, zul je sterven", luidt de onheilspellende boodschap. Een thriller (of wat daarvoor moet doorgaan) die zich afspeelt in de concertzaal, met ook een rol van John Cusack. Het geheel was niet zo aan mij besteed. Te weinig echte actie en een vreemd verhaal. De FT waardering vind ik wat overdreven op moment van schrijven. 5/10