Non-Stop

Non-Stop (2014)

The Hijacking Was Just the Beginning

Reviews (3)

benjamin

Avatar

Soms zijn simpele uitgangspunten het efficiënst: een groep mensen waaronder één moordenaar in een ruimte waar niemand uit kan en niemand dus ook te vertrouwen is bijvoorbeeld - Non-Stop is één van de zoveelste varianten op dit thema.

En het moet gezegd: ook al is de ontknoping niet direct ijzersterk (al ben ik wel ergens blij dat men niet zoals wel vaker gewoon de minst waarschijnlijke persoon of bekendste acteur kiest waardoor je het onrechtstreeks dan ook weer weet), maar zolang de film de spanning opdrijft is hij best te genieten.

Frietgezicht

Avatar

Vermakelijke film en een stuk beter dan Taken.
Een echte whodunit waarbij je zelf ook continu nadenkt over wie de killer is. En die mening kan nogal veranderen.

Hoewel Neeson een beetje op de automatische piloot lijkt te spelen is die alsnog meer dan goed genoeg om zo'n filmpje dan te dragen.
Behalve Neeson heeft iedereen een bijrol(met Julianne Moore als niks meer dan een hulpje) en is eigenlijk niemand te vertrouwen.

Een sterk gevecht in een toilet,een mysterieuze sfeer in een claustrofobische sfeer en prima acteurs zorgen ervoor dat de film lekker wegkijkt maar nergens een erg hoog niveau haalt.
Aan het einde als de killers onthult worden lijken de motieven niet erg belangrijk meer en die worden dan ook snel even eruit gegooid waarna de film helemaal los gaat en compleet ongeloofwaardig wordt.

Zeker geen hele sterke film maar voor 1 keertje kijken vermakelijk genoeg.
Een 6

Olrik

Avatar

Als je deze film vergelijkt met Taken of denkt dat deze film ook maar een beetje op Taken lijkt zit je helemaal fout, want op het feit na dat Liam Neeson in deze film speelt heeft het helemaal niets gemeen met Taken.
Dat Non-Stop bijna niets gemeen heeft met Taken wilt helemaal niet zeggen dat het een slechte film is, want ik heb me uitermate kunnen vermaken met deze sfeervolle actie-thriller.
Hoewel het verhaal niet altijd even logisch is en het op het einde een beetje cliché word is dit toch wel een goede film met een sterke rol van Neeson.

7,0 / 10