The Tale of Princess Kaguya

The Tale of Princess Kaguya (2013)

A Princess' Crime and Punishment

Prachtig geanimeerd, diep ontroerend sprookje van het Japanse Studio Ghibli.
play

7,9 details

  • 137 Min
  • Animatie
  • Drama
  • Fantasy
  • Japan

Een oude man verdient de kost door bamboe te verkopen. Op een dag vindt hij een prinses in de bamboe. De prinses is zo groot als een duim, en heet Kaguya. Als ze opgroeit, komen vijf mannen van rijke families langs om haar ten huwelijk te vragen. Kaguya vraagt de mannen om memorabele huwelijkscadeaus voor haar te vinden, maar dat lukt ze niet. Dan vraagt de keizer van Japan haar ten huwelijk…

Alt titel
Kaguyahime no monogatari, Tale of the Bamboo Cutter
Regie
Isao Takahata
Cast
James Caan, Beau Bridges, Dean Cain, Lucy Liu, Isao Hashizume, Hikaru Ijyuin, Takaya Kamikawa, Takeo Chii, Kengo Kora, Darren Criss, Yukiji Asaoka, Aki Asakura, Michael Leone, Brian Leone, Caitlyn Leone, Mary Steenburgen, Hynden Walch, Oliver Platt, John Cho, George Segal, James Marsden, Daniel Dae Kim, Emily Bridges, Chloë Grace Moretz.
Budget
$ 49.300.000
Opbrengst
$ 24.186.232
Release
23.11.2013
Release NL
04.09.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Isao Takahata | Cast (stemmen): Aki Asakura (Kaguya), Kengo Kora (Sutemaru), Takeo Chii (Okina), Nobuko Miyamoto (Ōna), e.a. | Speelduur: 137 minuten | Jaar: 2013

Een boer vindt een piepklein prinsesje in een bamboeplant, neemt haar mee naar huis, waarna ze al snel in een mensenbaby verandert. Het gebeurt allemaal zonder noemenswaardige tumult in de eerste paar minuten van The Tale of Princess Kaguya. Waar een gemiddelde film van Disney het fantasievolle voorval gepaard zou laten gaan met fonkelende sterrenregens, verwonderde blikken en toverachtige muziek, wordt het hier gebracht als iets compleet vertrouwds en logisch. Typerend voor de sprookjes van de Japanse animatiestudio Ghibli.

Ook al zitten die films - zoals Hayao Miyazaki’s klassiekers Spirited Away en Princess Mononoke - regelmatig vol originele en dromerige verzinsels, het zijn zelden de curieuze gebeurtenissen die voorop staan. Meestal dienen ze als symboliek binnen het grotere plaatje: een universeel en menselijk verhaal. Ook in het op een eeuwenoud sprookje gebaseerde The Tale of Princess Kaguya is dat het geval.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

The Tale of Princess Kaguya Nieuwsberichten