Justin Bieber's Believe

Justin Bieber's Believe (2013)

Behind the headlines, beyond the spotlight, lies the real story.

Promotiefilm met een mediabewuste Justin Bieber.
play

4,8 details

  • 92 Min
  • Documentaire
  • Muziek
  • Verenigde Staten
92 Min Verenigde Staten

In Believe zien we de 19-jarige Bieber zoals we hem nog nooit gezien hebben. Tijdens de interviews is hij eerlijker dan ooit als het gaat om zijn passie voor muziek, problemen met relaties en het volwassen worden terwijl hij continu in de schijnwerpers staat. Verder zien we concertbeelden die nog nooit eerder vertoond zijn, evenals ongekende beelden achter de schermen en verschijningen van grootheden als manager Scooter Braun, Patti Mallette, Usher, Ludacris en vele anderen.

Regie
Jon Chu
Cast
Justin Bieber, Ellen DeGeneres, Usher Raymond, Will i Am, Scooter Braun, Ryan Good, Kenny Hamilton, Pattie Mallette, Max Martin, Alfredo Flores, Ryan Seacrest, Mike Posner, John Brooks, Rodney Jerkins, Jeremy Bieber, John Brooks.
Release
25.12.2013
Release NL
02.01.2014
Release DVD
08.04.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: John M. Chu | Cast: Justin Bieber (zichzelf), Usher (zichzelf), Will i Am (zichzelf) | Speelduur: 92 minuten | Jaar: 2013

Deze documentaire toont een Justin Bieber die duidelijk op weg is naar volwassenheid. Hij woont inmiddels op zichzelf, is trots op zijn beginnende baardgroei, krijgt steeds meer tatoeages en is druk geweest met zijn Believe-tour. Samen met de mensen met wie hij werkt, blikt hij in chronologische volgorde terug op de gebeurtenissen rondom deze tour, die misschien wel zijn laatste is. Want net nu de film in de bioscoop gaat draaien, komen geruchten naar buiten dat Justin het rustiger aan wil gaan doen.

De documentaire is met name een promotiepraatje. In alles is duidelijk dat Justin met media-aandacht opgegroeid is en daardoor uitvoerig getraind is in wat hij moet zeggen en hoe hij zich moet opstellen om een zo positief mogelijke indruk achter te laten. Tot en met de bijna poëtische traan die over zijn wang biggelt als hij vertelt over de inmiddels overleden jonge fan met wie hij zo'n speciale band had dat hij haar gekscherend Mrs. Bieber noemde. De befaamde traan van koningin Maxima tijdens haar huwelijk is er niets bij. Ondanks dit theatrale moment waarover dus te twijfelen valt of dit niet extra dik is aangezet, is toch ook wel te zien dat Justin een vriendelijke warme kant heeft en echt verdriet had over het overlijden van de fan. Dit gedeelte uit de film is een van de weinige momenten die weten te raken.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Justin Bieber's Believe Nieuwsberichten