Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

Give us your brain for two hours and you will never be the same again.....(Icelandic)

Reviews (5)

Olrik

Avatar

Fear and Loathing in Las Vegas...
Toen ik voor het eerst deze film zag had ik er gemengde gevoelens over, maar nooit heb ik minpunten gezien tijdens het kijken van deze film en nu nadat ik hem heb herzien vind ik het nog steeds een geweldige film!
De excentrieke journalist Raoul Duke en zijn advocaat Dr. Gonzo krijgen de opdracht een beroemde woestijnrace te verslaan in Las Vegas, maar nadat ze hebben besloten een grote hoeveelheid drugs mee te nemen en ook te gebruiken loopt alles in het honderd.
Fear and Loathing in Las Vegas is niet bepaald je doorsnee film en het is ook geen film die je doodleuk bekijkt, want ondanks dat er heel wat humor en komische momenten in de film zitten is het een erg deprimerende kijkervaring vol met sinistere boodschappen die je op het eerste oog niet echt opmerkt.
Johnny Depp speelt uiterst goed en dit is toch wel een van zijn meer ondergewaardeerde rollen die altijd in de schaduw staan van zijn samenwerkingen met Tim Burton.
Heb weer erg genoten van deze film en hij is nog steeds zo goed toen ik heb voor de eerste keer zag.

8,0 / 10

X-s3ss!v3

Avatar

Je moet in dezelfde wereld hebben geleefd om deze film goed te begrijpen!
Het komt nogal gauw ''raar'' over als er ineens fuckin' reptiles over de vloer lopen, of er een mafkees half aangekleed in bad zit te bléren als een klein kind....
Heb 'm zelf tientallen keren gezien en hij blijft even goed.
Leuke hieraan is dat ik vaak in dezelfde situatie als Hunter S. (Duke, Depp) & Oscar Lacosta Zeta (Gonzo,Del Toro) heb zitten kijken en de goed gespeelde rollen dan nog leuker en duidelijker worden omdat je je in dezelfde wereld bevind....
Op de paar foutjes na vind ik het een blijvertje!

Arthaum

Avatar

WAUW!!! Deze film vorige week gedownload en meteen gekeken. En de volgende dag weer. En 2 dagen daarna weer. Meesterlijke film! Heel vet gedaan. Johnny Depp is weer helemaal perfect!
Meesterlijke teksten Look, two women fucking a polarbear, en hoe ze die trips filmen!! Meesterlijk gewoon! Wanneer ze ether nemen is t ook megavet! De eerste keer lag ik helemaal dubbel!
Dit is gewoon verplichte kost. Echt een must-see movie. Kijken!

Celeste

Avatar

Heel erg coole ervaring! Ik heb het (nog) nooit geprobeerd, maar ik denk dat er flink wat beelden in voorkomen die een goed voorbeeld zijn van de hallucinaties die je krijgt als je paddo's, hoe-heet-het-ook-al-weer-cactus of LSD hebt genomen. Voorbeeld: kijk eens naar het patroon van de vloerbedekking in de lobby.

Heb FaLiLV nu een keer of vijf gezien en hij blijft geniaal. Zou het alleen echt geen comedy noemen. Ik vind het meer een halve docu.

Dr_Gonzo

Avatar

Een van mijn meest favoriete films allertijden Smiley face
Heb de criterion edition op DVD gekocht en al zo vaak gezien dat ik bijna het hele script uit mijn bloote hoofd ken.

De inhoud van het verhaal zou gaan om de zoektocht naar 'the americain dream' om te kijken wat daar nog van over is na de teloorgang van de love generation.

De film zit echt waanzinnig goed in elkaar, de dialogen, de monologen, de naratie, het camera werk, de muziek echt helemaal super!
Let ook vooral op de dingen die eromheen gebeuren, er zijn erg veel leuke details in verwerkt.

Ook de uiterst geloofwaardige manier waarop de flippende en trippende Raoul Duke (*Depp) en Dr Gonzo (del Torro) worden neergezet was alleen mogelijk als de acteurs en regiseur zelf weten hoe het is om vet te trippen... Depp, del Torro en Chapman zijn dus ook HET geknipte trio voor Smiley face

Voor de mensen die weten hoe het is om een schijfje of een paddo'tje te nemen zal het herkeningsfactor erg hoog liggen :D

"There he goes, one of God's own prototypes, a high powered mutant of some kind never even considered for mass production.
Too weird to live and too rare to die."
:D