The Homesman

The Homesman (2014)

Reviews (3)

johnwayne

Avatar

Dit is geen western in de traditionele zin van het woord. Dit is meer een drama, waarin 2 personen zich min of meer gedwongen voelen om 3 vrouwen die elk om de een of andere reden zijn doorgedraaid naar een opvang te brengen. Helaas wordt in de flashbacks niet goed duidelijk wat de oorzaak is geweest van de geestelijke meltdown. We zien alleen de gevolgen. Ook de 2 begeleiders, Mary Bee Cuddy (Swank) en George Briggs (Jones) zijn gemankeerd. Al lijkt vooral Mary aanvankelijk een sterke persoonlijkheid, ook zij bereikt haar breekpunt. De film ontwikkelt zich als een trage roadmovie waarin ze onderweg allerlei vreemde personages ontmoeten. Al deze personages blijven leeg en oppervlakkig, alleen Mary Bee die hunkert naar de liefde van een man, maar steeds op ruwe manier wordt afgewezen wordt echt uitgediept. Het personage van Jones, een lompe kerel met een schimmig verleden, die uiteindelijk het juiste doet blijft ook te zeer aan de oppervlakte. Hoewel het acteerwerk prima is, vooral Swank en Jones zijn goed op dreef, vond ik het eindresultaat teleurstellend.

Tarkus

Avatar

Niet een western zoals we dat allemaal kennen, met revolverhelden en shoot-outs, maar wel een mooie film met een prachtig verhaal.
En beide hoofdrolspelers, Hilary Swank en Tommy Lee Jones (die ook voor het scenario en de regie zorg draagt) spelen de pannen van het dak.
Puik drama dus waarvan ik wel heb genoten, de 2 uur waren zo voorbij.
Het is Tommy Lee Jones zijn tweede regie dat ik zie, en voor mij is hij als regisseur ook geslaagd, kijk al uit naar zijn volgende film.
Deze is alvast wel een aanrader, alleen het einde viel me iets tegen...
Maar daar ga ik nu niet over zeuren... voor de rest geslaagd !!

Olrik

Avatar

The Homesman is een Western met geweldig acteerwerk van Tommy Lee Jones en Hilary Swank, maar heeft niet veel balans en is dan ook op sommige momenten best onduidelijk. Ik vind al heel lang dat Westerns een comeback verdienen en films als 3:10 to Yuma en True Grit zijn een duidelijk voorbeeld dat het nog steeds kan, maar elke andere keer dat iemand een poging doet gaat het vaak fataal mis door een zeer ongeloofwaardig plot. Met het plot van The Homesman is op zich niks mis, maar de film heeft amper evenwicht en is soms redelijk saai. Er zitten heel wat zware scènes in de film met onderwerpen als de verkrachting en dode kinderen, maar doordat er tussendoor humor zat wist ik niet goed wat ik ervan moest vinden. De film heeft goed acteerwerk en veel realisme, maar voor de rest niet echt veel interessants. Ik had het gevoel dat er meer uit had kunnen worden gehaald, maar het doet me The Lone Ranger van vorig jaar in ieder geval vergeten.

6.5 / 10