The Game (1997)

The Game...You Just Lost

Reviews (5)

Glennekeeeee

Avatar

Zeer leuke maar nergens memorabele thriller. In die periode kwamen er veel dergelijke films uit die het moesten hebben van een continue nietszeggende spanning met enkele heerlijke twists op het einde. Het verschil in kwaliteit zat vooral in opzet, de acteur(s) in kwestie, en de vaart die de film had.

The Game heeft voldoende vaart al zijn er vooral in het middenstuk enkele momenten dat de film dreigt weg te zakken. Douglas is een acteur die bijna nooit teleurstelt en hoewel we dit typetje al eerder gezien hebben van hem zet hij het wel weer solide neer. De opzet is dan wel lachwekkend en nogal moeilijk om in mee te gaan als je ziet waar het spel wel naartoe lijkt te gaan, toch behoud het wel degelijk de interesse. Waarom de film dan toch niet meer krijgt is gewoon aan het feit dat de film wel degelijk, vermakelijk en solide is neergezet maar ook nergens er echt bovenuit schiet en op het einde krijg je ook wel de twist té veel.

Solide thriller met een goede Douglas, een vermakelijk verhaal en enkele leuke twists. Een typische thriller voor die tijd, maar heeft de tand des tijds wel goed doorstaan.

7/10

Birdarcade

Avatar

Ik heb hem nu twee keer gezien, en vind het een knappe edoch vermoeiende film. Weird ook wel.
Moordend tempo, haastige personages en wisselwerkingen daartussen, die het toch al drukke scenario nog verder volproppen.
En laten we wel wezen, het is gewoon een ziek cadeau, dat hamert de hele film bij mij door: nee bedankt! Mij te paranoia
Wederom knap werk van Mr. Douglas junior; geknipt voor dit soort rollen, of andersom.
Film met een hoge spanningsmeter.

Een soort Enemy of the state versus Being John Malkovich. Een 6

shaffa2

Avatar

Goeie film! Hoewel ik een erg achterdochtige filmkijker ben (ik verwachtte eigenlijk het achterliggend principe van eXistenZ en dit zal wel ook een deel van het spel zijn...of toch niet? (achteraf bleek dus van wel)), ben ik toch inderdaad een paar keer op het verkeerde been gezet. Knap hoor. Michael ook goed gecast, ja.
[rating 4]

[edit: ligt het nou aan mijn computertje of doet die tweede spoiler het niet?]


[edit P: aanhalingstekens doen het niet in de spoilers]

dborhem

Avatar

Allereerst raar plaatje hierboven van Michael Douglas.
Originele foto van dvd veel mooier.
Ik zag deze film in de voormalige Cinema International hier in A'dam,met een doek van 10 bij 10,en het was FANTASTISCH.
Ik heb mijn zus in Utrecht er naar toe gesleept,alleen was het doek de helft kleiner.
Al met al vond zij het ook goed,zeker de scenes met de auto te water.
David Fincher kan niet stuk bij mij,omdat hij altijd met nieuwe dingen aan komt zetten,zeker met CGI(Computer generated images)wat ook briljant te zien is in The Panic Room(wie kan het beeld schietend door de theepot vergeten??).

Filmwolfje

Avatar

De eerste keer dat ik'm zag vond ik er geen zak aan en was ik diep terleurgesteld, maar de tweede keer toen ik'm zag vond ik'm een stuk beter... ik weet niet echt wat ik met deze film aan moet... ik blijf het een vage rare film vinden... maar zo vreemd istie ook weer niet, ik heb wel vreemdere films gezien... maar hij is wel onlogsich... of toch niet... ik kan geen mening over deze film vormen...:}