The Theory of Everything (2014)

His mind changed our world. Her love changed his.

Reviews (3)

Tarkus

Avatar

Prachtige film is dit !!
Met een sublieme Eddie Redmayne in de hoofdrol, hem was de moeilijke taak opgelegd om Stephen Hawking uit te beelden, en hij doet dat zo goed dat je denk de echte Hawking te zien.
Het verhaal is zo verbijsterend, zo ongelooflijk en ook zo tragisch, vanaf de eerste momenten dat de ziekte zich begint de manifesteren wordt je door het ganse verhaal geboeid, aanvankelijk zou hij maar 2 jaar meer hebben te leven, maar we weten ondertussen allemaal dat dat veel langer is geworden (hij is er op het moment dat de film uitkwam 72!! ).
Je moet over heel wat doorzettingsvermogen bezitten om zulk een leven te leiden, niet alleen hij maar ook de mensen rondom hem, in de eerste plaats zijn vrouw, prachtig vertolkt in deze film door Felicity Jones.
Ik heb het zo niet begrepen op films die gaan over ziektes en mensen die ongeneeslijk ziek zijn, het echte leven is al erg genoeg. Maar deze prent wou ik toch wel eens zien, en ik ben er echt van onder de indruk.
Hoewel een triest verhaal, al heeft Stephen Hawking altijd wel zin in humor in wat voor situatie hij zich ook bevindt, is deze film een aanrader !!
Zeer warm aanbevolen.... en probeer het maar eens droog te houden op het einde !!!

MovieMazzter

Avatar

Gedurfde film over het leven van Stephen Hawking en zijn eerste vrouw Jane, met de nadruk op het persoonlijke leven van het jonge koppel tot het moment dat Stephen wereldberoemd wordt. Aangrijpend verhaal ook door de beproevingen van het jonge stel veroorzaakt door de ziekte van Stephen. Verwacht geen spectakel of bijzonder wetenschappelijke film op natuurkundig gebied. Dat laatste had er van mij wel iets meer ingemogen vanwege persoonlijke interesse. Sterk acteerwerk van de 2 hoofdrolspelers dat wel. 7/10

benjamin

Avatar

Vorige zomer kapte iedereen nog een emmer water over zich uit tegen ALS, nu is er ook een film uit die toont wat de gevolgen van de ziekte zijn. Dat volgens het verhaal van Stephen Hawking, de wetenschapper die getroffen was door de dodelijke ziekte.

The Theory Of Everything is gebaseerd op een boek van Jane Hawking, de vrouw van Stephen en focust op de relatie tussen de twee geliefden. Regisseur Marsh wijkt weinig af van een standaard formule, maar slaagt er vrij goed zowel Jane als Stephen neer te zetten als mensen en ons te doen meeleven.

Veel dankt hij aan de acteurs. Eddie Redmayne kan zich na wat minder boeiende rollen in My Week With Marilyn en Les Misérables nu echt helemaal bewijzen als acteur en maakt niet alleen indruk met z'n fysieke transformatie zonder de persoon van Hawking uit het oog te verliezen, het maakt van hem een Oscarfavoriet. Ook Felicity Jones grijpt de kans haar kunnen te tonen als de echtgenote die moet omgaan met de situatie van Hawking wat haar ook een Oscarnominatie oplevert (al zijn haar kansen kleiner). De rest van de cast doet trouwens in kleinere rollen ook aardig werk.

Net zoals de andere Oscarkandidaat over een wetenschapper (het iets betere The Imitation Game) is Theory Of Everything geen vernieuwende cinema, maar wel een aangrijpend en oerdegelijk gebracht verhaal.