Get Hard

Get Hard (2015)

An education in incarceration

Will Ferrell heeft de hulp nodig van Kevin Hart om te kunnen overleven in de gevangenis.
play

5,1 details

  • 100 Min
  • Komedie
  • Verenigde Staten
100 Min Verenigde Staten

Als miljonair James King veroordeeld wordt voor fraude, wendt hij zich tot Darnell Lewis, om hem voor te bereiden op een verblijf in de gevangenis.

Regie
Etan Cohen
Cast
Craig T. Nelson, Paul Ben-Victor, Greg Germann, Will Ferrell, Kevin Hart, Jon Eyez, T.I., Dan Bakkedahl, Alison Brie, Edwina Findley, Ariana Neal, Nito Larioza, John Mayer, Erick Chavarria, Ron Funches.
Budget
$ 40.000.000
Release
27.03.2015
Release NL
07.05.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Etan Cohen | Cast: Will Ferrell (James), Kevin Hart (Darnell), Alison Brie (Alissa), Craig T. Nelson (Martin), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2015

Een doorgewinterde straatcrimineel zou het al zwaar hebben in de beruchte San Quentin-gevangenis, dus je kunt wel nagaan hoe een softe beurshandelaar het er zal afbrengen. Logisch dat hedgefondsmanager James zich grote zorgen maakt. Over dertig dagen draait hij voor tien jaar de bak in vanwege fraude. Hij moet dus zo snel mogelijk hard worden gemaakt. Dat laatste heeft een dubbelzinnige betekenis in Get Hard, want de makers van deze komedie zijn gek op dat soort platvloerse humor.

Debuterend regisseur Etan Cohen schreef eerder mee aan de scenario’s van Idiocracy en Tropic Thunder, maar de creativiteit en geestige ideeën uit die films moeten haast wel van de hand van zijn collega’s zijn gekomen. Vrijwel alle grappen in Get Hard zijn gebaseerd op clichés en gemakzuchtige stereotyperingen die bij het gevangenisleven horen. En eigenlijk komt Cohen – met de hulp van nog twee scenaristen – daarin niet veel verder dan twee aspecten: in de nor heb je gevaarlijke bendes (ingedeeld op huidskleur) en mannen die hun celgenoten verkrachten.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Get Hard Nieuwsberichten