Skiptrace (2016)

Watch your backup.

Jackie Chan wil maar niet ouder worden, maar zijn houdbaarheidsdatum komt in zicht.
play

5,3 details

  • 107 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Avontuur
  • Misdaad
  • Thriller
  • Hongkong
  • Verenigde Staten
  • China

Een detective uit Hong Kong werkt samen met een Amerikaanse gokker, om te vechten tegen een beruchte Chinese crimineel.

Alt titel
Jue di tao wang
Regie
Renny Harlin
Cast
Jackie Chan, Johnny Knoxville, Bingbing Fan, Eric Tsang, Winston Chao, Mikhail Gorevoy, Michael Wong, Temur Mamisashvili, Johnson Phan, Andrew Dasz, Tomer Oz, Paul Philip Clark, Jai Day, Charlie Rawes, Pierre Bourdaud, Lily Ji, Zhang Lanxin, Eve Torres, Joel Adrian, Sara Maria Forsberg, Svitlana Zavialova, Kuo Pin Chao, Daniel Garcia, Youn Junghoon, Shi Shi, Wei Na.
Release
24.12.2015
Release NL
11.08.2016
Release DVD
16.12.2016

Filmtotaal Recensie

Regie: Renny Harlin | Cast: Jackie Chan (Bennie Chan), Johnny Knoxville (Connor Watts), Bingbing Fan (Samantha), Eve Torres (Dima), e.a. | Speelduur: 107 minuten | Jaar: 2016

Voor het eerst in lange tijd zijn Jackie Chans behendigheidskunsten weer te bewonderen in de Nederlandse bioscoop. Uiteraard was de Chinese legende in de tussentijd op eigen bodem in een hoop soortgelijke actiefilms te zien, maar de bioscoopreleases bleven beperkt tot de Aziatische en Amerikaanse markt. Skiptrace betekent bij ons dus een comeback voor de onderhand tweeënzestigjarige actiester, maar dat zal Chan zelf niet als zodanig ervaren. Voor hem is er in de tussentijd weinig veranderd. Ook zijn nieuwste film geeft aan dat de zaken zo veel mogelijk hetzelfde gebleven zijn. De fans weten wat dat inhoudt: doldwaze martial-artsactie in een flinterdun plot dat er vooral toe dient Chans malle fratsen met veel knipogende humor te etaleren. Dat is het publiek overal ter wereld van hem gewend, dus waarom die formule aanpassen? Skiptrace geeft echter aan dat Chan toch eens verandering moet opzoeken, want de beperkingen van die formule dringen zich op in dit actievehikel dat niet bepaald een hoogvlieger blijkt in 's mans oeuvre.

Skiptrace is een 'buddy movie' van het zuiverste soort, het type waaruit het merendeel van Chans filmografie bestaat. Chan speelt Bennie, een oude rot in het politievak, die zich al jarenlang stukbijt op een zaak rond een schimmige Chinese drugsbaron, maar daarin weinig steun krijgt van zijn superieuren. Als hij echter het pad kruist van de charmante Amerikaanse oplichter Connor komt de zaak in een stroomversnelling. De dief heeft te veel gezien en is tot doelwit verworden van de misdaadbende die Bennie op het spoor was. Als diezelfde criminelen vervolgens Bennies peetdochter ontvoeren om hem te dwingen Connor in te rekenen, is dat het begin van een avontuurlijke trektocht over het Aziatische continent, waarbij ook de Russische maffia zich laat gelden. Het soms wat verwarrende plot is daarbij uiteraard van minder belang, ondergeschikt aan de bonte aaneenschakeling van kleurrijke figuren en spectaculaire actiescènes op exotische locaties. Althans, zo hoopten de producenten.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Skiptrace Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

MovieMazzter

"...Typische Jackie Chan film zonder noemenswaardige verrassingen. Jackie Chan en Johnny Knoxville in de......"

Skiptrace

acties