Exodus: Gods and Kings (2014)

Once Brothers, Now Enemies

Reviews (4)

Tarkus

Avatar

Dat Ridley Scott deze film zou opdragen aan zijn overleden broer Tony Scott lag voor de hand, het wordt dan ook op het einde van de film vermeld.
De film zelf is redelijk goed, het zijn vooral de beelden en de speciale effecten die indrukwekkend zijn, en die ook de moeite lonen om de film uit te kijken.
Het verhaal is dat minder want daar had, ik eerlijk gezegd, veel meer van verwacht.
Het is niet de succesfilm die Ridley er wellicht van had gehoopt, en kan zeker niet tippen aan zijn grootste succes tot nu toe, 'Gladiator'.
Kortom: leuk om eens te bekijken, vooral voor de indrukwekkende beelden, maar het verhaal is maar saai en langdradig.

Glennekeeeee

Avatar

Als jonge twintigers is de animatiefilm 'prince of egypt' éen van m'n favoriete animatiefilms al had ik toen amper een idee welk bijbels verhaal ik eigenlijk aan het bekijken was. toch hoopte ik dat een sterk regisseur ooit dat verhaal in live action naar het witte doek bracht. met die regisseur, die cast, en dergelijk budget had ik best goede hoop maar na enkele trailers was ik al minder enthousiast en uiteindelijk heb ik het zelf geen kans gegeven in de bioscoop, nu wel thuis. en ik ben blij dat ik er geen cinematicket aan gespendeerd heb. De film heeft enkele indrukwekkende beelden neergezet al moet ik zeggen dat er in het eerste uur ook best wat slechte effects waren. spijtig dat ook dat dan niet overtuigde want buiten de eerste 10 minuten was het eerste uur tergend traag en saai. de relatie tussen Mozes en Ramses als 'broers' was amper te merken en eigenlijk is die onderlinge relatie ook een fundament van het verhaal. de film komt pas op gang als God himself in het verhaal komt. Jammer dat Scott een menselijk beeld geeft aan Hem want een kind als God, het werkte niet echt en zoiezo wou ik in dit verhaal dat God in het vage bleef zodat zijn daden ook meer impact en kracht kregen. Vanaf dat die zijn daden uit de trukendoos haalt begint het verhaal wel vaart te krijgen. ook Scott haalt die doos boven met schitterende effects. spijtig genoeg is alles wat daar rond ligt plots van minder belang en de verorberde relatie van Mozes en Ramses heeft hier zo goed als geen belang. ook de finale is niet zo sterk. redelijk saai en ik weet niet of het hier volgens de bijbel gaat maar bij mijn weten was het een zee die opensplijte, niet een die wegliep als in een badkuip.

Exodus is een gemiste kans want ik vind dat dit verhaal écht potentieel heeft maar Scott slaat dikwijls de plank mis en weet maar op zeer geringe momenten het niveau van weleer te halen.

5/10

Olrik

Avatar

Exodus: Gods and Kings is de nieuwe film van Ridley Scott en beslist een van zijn langste films van maar liefst 150 minuten.
De film begint met een erg mooi in beeld gebrachte veldslag, maar wordt daarna als maar saaier en pakt rond het einde weer groots uit met erg indrukwekkende effecten, maar laat de kijker eigenlijk na afloop met een leeg gevoel achter.
Begrijp me niet verkeerd, de film ziet er prachtig uit en Christian Bale is erg goed als Mozes, maar dat is niet genoeg om een film op te dragen.
Het verhaal had zo zijn momenten, maar was vaak saai en langdradig wat het moeilijk maakte om he hoofd erbij te houden.
Het conflict tussen Mozes en Ramses kwam een beetje onnozel en gehaast over en deed me een beetje denken aan het conflict tussen Spiderman en Electro dat net zoals in deze film uit het niets begon.
Ridley Scott is een goede regisseur met prachtfilms als Alien, Blade Runner, Gladiator, Matchstick Men en American Gangster, maar zijn laatste films ( op Prometheus na ) zijn zwaar middelmatig tot gewoon teleurstellend en dat is erg jammer om te zien als je kijkt naar zijn eerdere films.
Er had veel meer uit Exodus: Gods and Kings kunnen worden gehaald en ik hoop dat zijn volgende film een heel stuk beter zal zijn.

5.0 / 10

pmw84

Avatar

NIET LEZEN ALS JE DE FILM NOG NIET GEZIEN HEBT !!!


Ik heb hem gisteren hier in Toronto gezien tijdens de premiere, ik had super hoge verwachtingen van de film, maar helaas heeft Ridly Scott dat niet waar kunnen maken. De trailer ziet veel mooier en spannender uit dan de film zelf. Hoewel de special effects mooi zijn, maar moraal van de film is super mager. Ik vond twee acteurs in deze film super slecht doen (Pharao zelf en Ramses). Als je het vergelijkt met Gladiator (Joaquin Phoenix) speelde super goeie slechterik met haat.

De acties zijn nauwelijks in de film (misleidend vanuit de trailer), verhaal is te mager en langdurig en het duurt heel lang totdat de echt "film" begint. En het vervelenste van allen is 3D. Dat is zooooooooooo niet nodig geweest voor deze film. Totally useless. Toen ik mijn kaartje bestelde vroegen ze om 17.50 Dollar omdat het IMAX 3D was. Als je deze film wilt zien, pak de gewone versie of IMAX maar geen 3D want het is super onzin en Hollywood wil gewoon geld verdienen op iets wat niet waar wordt gemaakt in de film

Daarom geef ik de film een 6