Thor: Ragnarok (2017)

Thunder Will Reign.

Reviews (3)

Mav Damian

Avatar

Beste Thor film!
Ik vond de eerste ok en vervolg was wat zwakjes, maar nu Waititi in de regiestoel zit heeft hij van de derde Thor film een komische kosmisch van gemaakt.

Waar ik schrik voor had is dat het een gepropte film ging worden met Ragnarok en planet hulk verhaal. Wat totaal niet gebeurd is! Waititi heeft een goed balans gemaakt met deze twee verhaallijnen en lig de focus op Thor en het Ragnarok verhaallijn.

De humor van begin t.e.m. het einde was vaak niet orgineel maarrrrrrr zeker wel geslaagd. Het voelde nooit geforceerd aan buiten op twee dan namelijk de ass-gard grap en The Anus of the Devil.
Hela gespeeld door Blanchett was goed. Jammer dat je haar vaak niet zag. Dan heb je nog de nieuwkomer Valkyrie gespeeld door Thompson die leuk en schittert, maar een karakter dat je al eerder gezien hebt dus niks bijzonders. Het beste was natuurlijk de chemie tussen Thor en Hulk (met Loki erbij) die ik graag wou zien. De leukste karakter die jammer genoeg een klein rol maar heeft is Korg gespeeld door Waititi zelf. Karl Urban zijn karakter stelde maar weinig voor.

Thor Ragnarok is beste Thor film en komische superhelden film die er nu is! De film zit ook vol met verassende cameo's als je goed oplet en dan bedoel ik bij de toneel scene.

Frietgezicht

Avatar

SPOILER-ALERT

Leuke geslaagde actie comedy en ook best gedurfd(hoewel de 1ste Guardians vast geholpen zal hebben met de gesprekken over deze film)

Deze film is vooral om te lachen en dat lukt zeker maar de duistere toekomst die Thor leek te zien in Avengers Age of Ultron is daardoor uiteindelijk wel erg luchtig overgekomen.

De film heeft als nadeel dat daardoor spanning en eventuele emotionele of schokkende scenes niet werken.
Het is raar om te zien hoe Thor's vrienden uit de eerste 2 delen zonder dialogen en enige impact vermoord worden(had ze dan een scene nog gegeven toen Thor langskwam tijdens dat toneelstukje) en ook Odin's dood geen indruk maakt(deed mij denken aan de dood van iemand aan het einde in The Last Jedi)

De film gaat nogal van de hak op de tak waar het einde van Thor 2 waarin Thor snel een actiescene heeft, Loki zijn vader's identiteit overneemt snel teniet gedaan wordt alsof dat niet meer uitkwam voor deze film en dan Hela komt opdagen en Thor daarna gevangen genomen wordt. Thor geeft bijv even Loki de schuld van zijn Odin's dood maar na het verschijnen van Hela lijkt Thor dat de rest van de film vergeten te zijn.
Pas als die vastzit lijkt er een beetje rust te komen eigenlijk.

Hela krijgt veel krediet maar behalve een goede eerste indruk waarin ze duidelijk sterk is doet ze daarna erg weinig. Wat is nou eigenlijk haar plan? Ze praat over meerdere plekken veroveren maar hangt vooral een beetje rond in Asgard.

Loki is ook compleet uitgemolken en niks meer dan een soort sidekick geworden.
Dreiging heeft hij niet meer en zijn 'gemene' spelletjes zijn vooral speldenprikjes die steeds sneller doorzien worden. Opvallend voor de meester van misleiding dat hij vaker de lul is. Hij is net als Jack Sparrow te vaak verschenen en voegt weinig meer toe.

De Hulk is wel top gedaan maar omdat zijn opkomst verraden is in de trailer wacht je op een gegeven moment toch tot dat gebeurt.
Zonde. Hoewel ik snap met promotie doeleinden enz dat hem laten zien belangrijk is en dingen verbergen hadden ze die arena scene waarin hij erin stormt eruit moeten laten.
Wat zou dat een ongelooflijk vette verrassing geweest zijn,1 van de beste in het hele MCU.
Dat hij nu vooral de Hulk is en bijna kinderlijk is erg leuk gedaan.

Ook Valkerie is een geslaagd karakter,Thor heeft dus na de dood van zijn vrienden(waar Thor nooit naar lijkt te vragen alsof die ze vergeten is en waar was die chick uberhaubt uit de eerste 2 delen??) snel een nieuw groepje samen gesteld(moesten daarom zijn vrienden eruit)


Prima comedy vooral,de grappen volgen elkaar snel op en hoewel sommige erg flauw zijn zoals ASSgard en die ontsnapping in een ANUS tunnel werken de meeste grappen prima.
Alleen voor een film waarin best veel dingen gebeuren(de vernietiging van een hamer, oog, assgard, dood vrienden en Odin) maakt het allemaal te weinig indruk omdat de comedy zo erg de boventoon voert.

Wel de beste Thor-film en 1 van de betere in het MCU.
Een 8

Ereptile

Avatar

Ben het deels eens met de recensie. Ik heb gemengde gevoelens toen ik de film bekeek. De film bestaat namelijk ook uit twee totaal verschillende stijlen!

Alle scenes op Asgard vond ik juist geweldig. We zien iets meer van die wereld, maar niet genoeg naar mijn mening. Thor zag ik ook altijd als het mediëval/mythische van het MCU. Maar het ging qua stijl al snel naar GotG toen Thor op Sakaar belandde.

Nou vond ik de humor in de film wel goed. Heb ook een paar keer moeten lachen, met name om die grote rots gast. Maar het is inderdaad Ragnarok en Planet Hulk in 1 film. Er had meer in kunnen zitten betreft Ragnarok alleen...

Hela vond ik geweldig! Goede vechtscènes, maar dat zat door de hele film heen wel goed. Ook zeker het gevecht tussen Thor en Hulk was geweldig gedaan! Leuke cameo's ook van Matt Damon als acteur-Loki, Luke Hemsworth als acteur-Thor en Sam Neill als acteur-Odin.

Ik zou de film een 7 geven. Goede actie, humor (wat soms iets teveel is) en visueel wel prachtig. Maar ik had graag meer van Ragnarok en de dreiging daarvan gezien.