Maze Runner: The Scorch Trials (2015)

The maze was just the beginning

Reviews (3)

Spider-fan

Avatar

Ik vond deze op één of andere manier wat beter dan de eerste, hoewel inderdaad het concept van het doolhof weg is. Vond hem voor een YA-film behoorlijk horror-achtig. Het deed me nogal aan de game The Last of Us denken. Deze film wist sterk het gevoel van een epische reis bij mij op te roepen - ik weet niet waarom de ene film daar beter in slaagt dan de andere, maar dat zal sterk te maken hebben hoe realistisch de wereld overkomt (of althans echt en tastbaar aanvoelt, zelfs als het fantasie is) en dat was hier erg goed gedaan: het voelt en ziet er allemaal uit als echte omgevingen.

Eén van de mooiste scènes vond ik waarin twee personages achtervolgd worden door geïnfecteerden (zo noem ik ze maar even, ik weet even niet meer hoe ze in de film worden genoemd, als dat al gezegd werd) in een omgevallen wolkenkrabber (een dergelijke sequentie zit ook in The Last of Us). Zo'n scène waarin iemand op een bijna brekend raam ligt werkt altijd, lijkt het (denk ook aan Jurassic Park: The Lost World).

Het is wel een heel ander soort film dan de eerste en dat zal de meesten tegenvallen, maar als film op zich met veel vaart en actie, vond ik hem erg sterk.

Roeltje

Avatar

Maze Runner: The Scorch Trials was een verschrikkelijke film. Ik ben nog nooit zo teleurgesteld geweest in de bios. Het hele concept van het doolhof is weg, en nu hebben ze weinig interessants te melden. Niet bijzondere, cliché personages. Hevig oninteressant plot. Dialogen en scriptlijnen zijn om te lachen gewoon. De film focuste niet op de lichtelijk interessante wereld maar op slechteriken, love interestes of andere personages die de film niks gaven. Deze film is het tegenovergestelde van wat de eerste was. Wat een rukfilm. Het had niet gescheeld of ik was echt in slaap gevallen. Het 3D effect was ook vreselijk irritant en dit was de eerste keer dat ik meer dan 2x langdurig in mijn ogen zat te wrijven, want hier kreeg ik echt koppijn van. Zal ook met de film te maken hebben.

4/10

Paulusie

Avatar

Yes, deze film doet zeker niet onder voor zijn voorganger. Het eerste deel zag op t kleine scherm, en vond ik onverwacht goed. Hierdoor keek ik echt uit naar het vervolg. En die leverde waarop ik gehoopt had. Sterker nog, er zit meer spanning in.
Grafisch is het hoogstaand, en natuurlijk, veel hebben we ergens anders ook al gezien maar deze film levert meer dan mooie plaatjes.
Toen ik de zaal uit liep hoorde ik alleen maar lovende critieken. Deze film vraagt echt naar meer, nog een jaar wachten.