The Founder (2016)

Risk taker. Rule breaker. Game changer.

De ontstaansgeschiedenis van McDonald’s met Michael Keaton in een weergaloze hoofdrol als slinkse zakenman.
play

6,9 details

  • 115 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Historisch
  • Verenigde Staten
115 Min Verenigde Staten

The Founder vertelt het verhaal van een verkoper genaamd Ray Kroc. Samen met zijn twee broers Richard en Maurice “Mac” McDonald stampte hij een restaurant uit de grond dat later zou uitgroeien tot het internationale fastfoodketen waar nu dagelijks 68 miljoen klanten aan het eten zijn.

Regie
John Lee Hancock
Cast
Michael Keaton, Patrick Wilson, Laura Dern, Linda Cardellini, Nick Offerman, John Carroll Lynch, Wilbur Fitzgerald, B.J. Novak, Steve Coulter, Catherine Dyer, Mike Pniewski, Griff Furst, Chris Greene, Kimberly Battista, Cara Mantella, Katie Kneeland, Andrew Benator, Kabby Borders, Carla Shinall, Devon Ogden, David de Vries, Randall Taylor, Justin Randell Brooke.
Release
25.11.2016
Release NL
05.01.2017
Release DVD
06.06.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: John Lee Handock | Cast: Michael Keaton (Ray Kroc), Nick Offerman (Dick McDonald), John Caroll Lynch (Mac McDonald), Laura Dern ((Ethel Kroc), Patrick Wilson (Rollie Smith), Linda Cardellini (Joan Smith), e.a. | Speelduur: 115 minuten | Jaar: 2016

Achtenzestig jaar bestaat McDonald's nu. In die tijd is het bedrijf met het kenmerkende 'Golden Arches'-logo uitgegroeid tot hét synoniem voor fastfood. Kenmerk van de franchiseketen is dat hun voedsel waar ook ter wereld hetzelfde smaakt, of je nu in een klein stadje in de Himalaya je bestelling plaatst of in de rook van het Louvre in Parijs. Het bedrijf was een pionier in het ontwikkelen van technieken en strategieën om binnen een halve minuut de klant van zijn hamburger, frietjes en milkshake te voorzien. Dit kwam tot stand in de late jaren veertig, in een tijd waarin het grillen van een burger doorgaans een minuut of tien duurde en je dus lang op je voer moest wachten als je in de rij stond. De impact van McDonald's op de wereld is enorm geweest al is deze nu wat tanende. Zo is er zelfs een zogenaamde Big Mac-index, ontwikkeld door het gerenommeerde tijdschrift The Economist vanuit de gedachte dat de beroemde dubbelburger overal ter wereld hetzelfde is maar wel verschillende waarde in koopkracht kan vertegenwoordigen.

Elk succesverhaal heeft zijn oorsprong en dat van McDonald's wordt uit de doeken gedaan in de biopic The Founder, waarin de heerlijk schmierende hoofdrol is weggelegd voor Michael Keaton. Hij speelt colporteur Ray Kroc die er grote moeite mee heeft om zijn revolutionaire milkshakemachines aan de man te brengen. De Verenigde Staten zijn vergeven van de burgerrestaurant en diners, maar niemand heeft zin om met Kroc in zee te gaan, hoe glad hij zijn verkooppraatjes ook maakt. Kroc kan zijn oren niet geloven als er een burgerboer in Californië een gigantische order plaatst. Hij besluit uit nieuwsgierigheid een kijkje te gaan nemen en maakt kennis met de broers Dick en Mac McDonald, die een methode hebben ontwikkeld om aan de lopende band hamburgers te produceren die ook nog eens in de smaak bij de consument vallen. Kroc kan wel een succesje gebruiken en weet de broers te overreden met hem in zee te gaan. Voorwaarde is wel dat de burgerbroers alle touwtjes stevig in handen houden.

videotrailers & clips

alle artikelen (6)

The Founder Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

The Founder

acties