Sleepless

Sleepless (2017)

Don't judge a cop by his cover.

Het is bijna bewonderenswaardig hoe rigoureus deze remake een spannende actiefilm heeft verteerd tot een slappe hap.
play

5,5 details

  • 95 Min
  • Actie
  • Thriller
  • Misdaad
  • Verenigde Staten
95 Min Verenigde Staten

Het verhaal volgt Vincent, een politieman die samen met zijn partner een gigantische lading cocaïne steelt van een gevaarlijke drugsbaron. Het gevolg is dat de crimineel Vincents zoon kidnapt en hem verstopt in een nachtclub. De enige manier om zijn kroost terug te zien is door de drugs terug te geven, maar deze is Vincent inmiddels allang weer kwijt.

Regie
Baran bo Odar
Cast
Jamie Foxx, Dermot Mulroney, Gabrielle Union, Steve Coulter, Sala Baker, Michelle Monaghan, Scoot McNairy, David Harbour, T.I., Briana Marin, Hans Marrero, Kimberly Battista, Octavius J. Johnson, Richard Nunez, Jamie Hill, Carla Shinall, Tim Connolly, Matt Mercurio, Veronica McCluskey.
Release
23.02.2017
Release NL
02.02.2017
Release DVD
31.08.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Baran bo Odar| Cast: Jamie Foxx (Vincent), Michelle Monaghan (Jennifer Bryant), Dermot Mulroney (Stanley Rubino), David Harbour (Doug Dennison), Scoot McNairy (Rob Novak), Octavius J. Johnson (Thomas),T.I. (Sean Cass), e.a. | Speelduur: 96 minuten | Jaar: 2017

Hoe mooi had het kunnen zijn? Als basis neme men een sterke Franstalige actiefilm over een politieagent die een onderschepte lading drugs moet zien in te ruilen voor zijn ontvoerde zoon. Laat het script voor de Engelstalige remake pennen door de voor een Oscar genomineerde schrijfster van Straight Outta Compton. Leg vervolgens de regie in handen van een getalenteerde Zwitserse regisseur die met Das Letzte Schweigen en Who am I al bewees goed uit de voeten te kunnen met misdaadthrillers. Strik ten slotte een handvol bekende acteurs als Jamie Foxx en Michelle Monaghan om de hoofdrollen te vertolken. Het resultaat? Het onomstotelijke bewijs dat een inkoppertje op papier in praktijk een pijnlijke misser kan zijn.

Sleepless volgt rechercheur Vincent gedurende de slechtste dag - en slapeloze nacht - van zijn leven. Hij wordt neergestoken, zijn zoon Thomas wordt ontvoerd door één van de gevaarlijkste gangsters van Las Vegas en een tweede staat hem ook naar het leven. Toegegeven, Vincent heeft het wel enigszins aan zichzelf te danken. Had hij de dag maar niet moeten beginnen met het stelen van vijftien kilo cocaïne samen met zijn corrupte partner Sean. Het ruilen van de drugs voor het leven van zijn zoon wordt bemoeilijkt door de inmenging van het politieduo Bryant en Dennison van Interne Zaken. Dat Vincent stiekem eigenlijk een undercoveragent is, met als doel een hooggeplaatste corrupte diender te ontmaskeren, weten zij natuurlijk niet.

videotrailers & clips

alle artikelen (5)

Sleepless Nieuwsberichten