Waterworld (1995)

Beyond the horizon lies the secret to a new beginning.

Reviews (7)

Glennekeeeee

Avatar

Waterworld werd altijd aanzien als éen van de grootste financiële flops allertijden (al is het nu ook niet zo dramatisch achteraf gezien) maar de film van reynolds en costner moeten het toch al aangevoeld hebben op voorhand. dat de film zoveel geld gekost kan hebben kan ik wel begrijpen. zoals men weet is hier bijna alles écht nagemaakt en het ziet er dan ook fantastisch uit. dat het camerawerk eerder shaky is doet ook eer aan het brute onderwerp van de film maar spijtig genoeg word het interessante onderwerp uitgewerkt naar een veredelde familiefilm. de personages zijn karikaturen, het acteerwerk onder niveau en de actiescènes zijn op zich wel degelijk maar nogal éentonig en zeker anno 2014 erg gedateerd qua inspiratie. maar de film blijft wel lekker wegkijken en ondanks dat de film zich wel erg serieus neemt en dat eigenlijk beter niet had gedaan is het allemaal wel doenbaar en zit je de 2u zonder veel moeite uit.

kort:
financieel een flop en ook inhoudelijk is deze film maar matig te noemen maar de schitterende locaties, mooie beelden en het interessante onderwerp maakt dat de film lekker wegkijkt

5/10

hetisjantje

Avatar

Slechtste makeup ooit. De aarde is na de apocalypse slechts bevolkt door californische caucasians met bronze-makeup en designer verward haar en gescheurde kleding. Net zoals ze het bij de lokale lagere school zouden doen voor een musical. Je wordt dan ook niet meegetrokken en zit dan wezenloos gevoelsmatig uren te kijken naar een groep acteurs die ingewikkelde dingen aan het doen is, wel schattig, maar je wilt naar huis want is er geen voetbal op tv?

eurootje

Avatar

Deze film is leuk als je 'm nog niet eerder gezien hebt. Heb je dat wel dan moet 'r veel tijd zitten tussen de laatste x en nu.

Daar ben ik het niet helemaal over eens ik vin deze film heerlijk om te kijken, als je ziet wat voor vrijheid er eigenlijk is op zee (behalve de smokers dan) dat is tog geweldig heerlijk......!!
en dat meisje dat is zo'n schattig meisje dan is het echt niet erg om wel 5keer in een week die film te kijken. (ik ben troiuwens een meisje Smiley face)

ik ben het er ook wel mee eens dat als je over een film niet teveel moet nadenke het toch wel een prettigere film is je kijkt een film meestal voor de ontspanning niet omdat je een les filosofie wilt volgen.:D

marten

Avatar

Echt een superfilm!!
Vroeger mijn lievelingsfilm, nu wat ouder geworden dus is mijn smaak wat veranderd.
Vraagje voor de echte kenners; er is een film wat hier een beetje op lijkt, ook van die boefjes die dingen gebruiken wat al heel lang bestaat, en het speelt zich af in een woestijn. Donkergroene shirts met los hangende slierten stof, mooie wapens en leuke trucs waarmee ze zich in leven houden.
Weet iemand hoe deze film heet?

Suuz

Avatar

Heerlijke film

Alle zelfgekroonde 'intellectuelen' die zaniken over het niveau van de film: wil je deep shit dan kijk je andere programma's of pak je een boek en wil je zaniken dan kijk je sport ofzo. Als je een film gaat kijken, wil je je mee laten zuigen in het verhaal of de prettige beelden. Het niveau van de film zal je dan een zorg zijn, je houdt ervan of niet.

Stilgar

Avatar

Iemand enig idee hoeveel jaar deze film zich na dat de poolkappen zijn gesmolten afspeelt?
Er klopen namelijk een paar dingen niet helemaal, iedereen is al over "dryland" vergeten, maar ondertussen drijven er nog wel olietankers rond, en ook dingen als sigaretten zijn er nog in overvloed.
Maar das een beetje de filmafkraken (en op dingen als realisme is dat niet moeilijk, maar hetzelfde geld voor de gemiddelde jamesbond film)

Voor de rest wel een redelijk vermakelijke film
[rating 2,5]

jeanbob

Avatar

Ik vind JeanBoB een rare gozer om die weer is uit zijn nek zit te lullen O+ en dat vind ik niet fijn omdat ik daar niet tegen kan. Ik vind dit echt niet kunnen dat onze aller JB dit weer als misbruik maakt van site. De film is een beste goede en daarom ga ik hem kijken en raad ik hem aan iedereen aan. Daarom vind ik dat onze aller JB weer is niet gelijk heb hij kan dan wel rechten studeren maar dit is weer een achterlijke opmerking van onze aller JB en daarom stop ik nu omdat ik niet meer wil typen. En ik hoop dat onze aller JB het met mij een is:E