Batman (1989)

Only one will claim the night.

Reviews (4)

jaime91

Avatar

Geweldige Batman film met fantastische acteurs en een legendarische soundtrack. Jack Nicholson zet de Joker geweldig neer en Michael Keaton is na Christian Bale de beste Batman tot nu toe. Kim Basinger was een prachtige verschijning en prima gecast als reporter Vicky Vale.En Michael Gough en Pat Hingle zijn natuurlijk ook helemaal verweven met hun rollen als Alfred en Commisioner Gordon.De enige misser is Billy Dee Williams als Harvey Dent. Voor de rest een topper!

boeliebab

Avatar

Nou Lennart... The Shining, About Schmidt en Easy Rider matige films... ongelofelijk... vooral Shining en Easy Rider en 1 Flew behoren toch tot invloedbare films van de filmgeschiedenis hoor, ook de acteerprestaties van Nicholson meegerekend. Ook zijn Oscar voor zijn rol in As Good As It Gets was zeer wel verdiend...
Maar goed, 12 Oscar-nominaties, 3 daarvan gewonnen.. wat weten de Oscars er nou van??? Stelletje boeren daar.

Maar evenjes over deze film: keb um nog nooit gezien en kijk er dan ook erg naar uit Smiley face.
Leuk avondje met die drie Batmans achter elkaar!

GiLuX

Avatar

The horrorrrr... zoals dexter zou zeggen.
als je een film maakt gebaseerd op een stripverhaal moet je niet proberen de film op het strip verhaal te laten lijken. maak dan een cartoon... niet iets wat kant noch wal raakt.
en dan ook nog eens tig sequels van die ellende.

pas bij "batman begins" heeft men het begrepen.
zo heurt het. een onwerkelijk verhaal zo gefilmd dat het overtuigend en realistisch over komt.
geen rare gekleurde groene of paarse mannetjes met bespottelijke clownspakjes aan vliegend op op een soepbord maar gewoon people met een persoonlijkheid en diepgang waar je je kan in inleven.

wat mij beteft kan deze batman en alle sequels ongezien de vergetelheid in.

LangeLoeder

Avatar

Deze film is gewoon te cool! heeft inderdaad een goed voorbeeld neergezet.
ik hoop dat begins er aan kan tippen. deel 3 en 4 konden dat in ieder geval never nooit niet!! verre van!!

deel 2 vond ik persoonlijk ook helemaal te gek, maar was te erg vreemde tim burton film voor de naar actie hongerige massa.

maar goed, deel 1. klassieker! en jack nicholson als the joker... tja... kan je daar echt iets negatiefs over zeggen.... ik dacht het niet!!