Life (2017)

We were better off alone

Genietbare monsterfilm die schatplichtig is aan de sciencefictionklassiekers Alien en Gravity.
play

6,2 details

  • 103 Min
  • Sci-Fi
  • Thriller
  • Horror
  • Verenigde Staten
103 Min Verenigde Staten

Draait om de bemanning van het International Space Station, die, na verschillende proefmonsters van Mars te hebben onttrokken, ontdekt dat er tekenen van leven zijn op de planeet. Deze levensvormen blijken echter intelligenter te zijn dan voorheen gedacht.

Regie
Daniel Espinosa
Cast
Ryan Reynolds, Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson, Hiroyuki Sanada, Ariyon Bakare, Olga Dykhovichnaya, Alexandre Nguyen, Naoko Mori, Camiel Warren-Taylor, Hiu Woong-Sin.
Release
23.03.2017
Release NL
23.03.2017
Release DVD
16.08.2017

Filmtotaal Recensie

Regie: Daniel Espinosa | Cast: Jake Gyllenhaal (David Jordan), Rebecca Ferguson (Miranda North), Ryan Reynolds (Roy Adams), Hiroyuki Sanada (Sho Kendo), Ariyon Bakare (Hugh Derry), e.a. | Speelduur: 103 minuten | Jaar: 2017

Proberen om dood weefsel tot leven te wekken is meestal geen goed idee. Er zijn genoeg voorbeelden in de filmgeschiedenis aan te wijzen, waarbij dit soort experimenten gruwelijk de mist in gingen. Bijvoorbeeld in Re-Animator, de cultfilm uit 1985, waarin een wetenschapsstudent een poging doet om zijn overleden docent uit de dood terug te halen. Als een verwijzing naar een dergelijke film wordt gemaakt, dan is dat natuurlijk niet voor niets. Ook in de sciencefictionhorror Life geldt deze referentie als een waarschuwing in koeienletters, al lijkt die bij de personages vooral aan dovemansoren gericht.

Life schiet opvallend vlot en spannend uit de startblokken. Tijdens de openingssequentie is te zien hoe de bemanningsleden van een ruimtestation alles in het werk stellen om een capsule op te vangen met een mechanische arm. Aan boord bevinden zich bodemmonsters van de planeet Mars, met daarin het allereerste bewijs van buitenaards leven in de geschiedenis van de mensheid. Die ontdekking wordt op de aarde breed uitgemeten en nauwlettend gevolgd door de wereldwijde pers, die zich massaal heeft verzameld op Times Square in New York. Aldaar krijgt een leerling de eer om de buitenaardse levensvorm te vernoemen naar haar katholieke basisschool: Calvin.

alle artikelen (5)

Life Nieuwsberichten

Laatste reacties

Frietgezicht

"...Deze film was mij onder de rader gebleven. Weinig promotie gezien en had nooit het gevoel dat ik dez......"

JIGSAW8

"...Nadat ik hoorde dat deze film geen prequel is op VENOM heb ik besloten em maar niet te bekijken en l......"

MovieMazzter

"...Een Alien movie maken die 100% orgineel is valt niet mee en is wellicht niet meer te doen met zoveel......"

Life

acties