Hotel Mumbai (2018)

From the Producer of 'Sicario' and 'Wind River'

IJzingwekkende thriller is geen makkelijke kijkervaring, maar wel een indrukwekkende.
play

7,0 details

  • 123 Min
  • Drama
  • Historisch
  • Thriller
  • Australië
  • Verenigde Staten
  • India
123 Min Australië

In 2008 vond er gedurende 68 uur een terroristische aanslag plaats op het Taj Mahal Palace Hotel in India. Honderden mensen werden gegijzeld gehouden in het gebouw door Islamitische extremisten. Uiteindelijk kwamen 164 mensen om het leven en vielen er 308 gewonden.

Regie
Anthony Maras
Cast
Armie Hammer, Dev Patel, Jason Isaacs, Anupam Kher, Nazanin Boniadi, Tilda Cobham-Hervey, Natasha Liu Bordizzo, Rodney Afif, Sachin Joab, Vipin Sharma, Alex Pinder, Rohan Mirchandaney, Bala Murugesan, Manoj Mehra, Suhail Nayyar, Amandeep Singh, Adithi Kalkunte, Dinesh Kumar, Amriptal Singh.
Release
07.09.2018
Release NL
02.05.2019

Filmtotaal Recensie

Regie: Anthony Maras | Cast: Armie Hammer (David), Dev Patel (Arjun), Nazanin Boniadi (Zahra), Jason Isaacs (Vasili), e.a. | Speelduur: 123 minuten | Jaar: 2018

Een film over een terroristische aanslag die nog in het recente geheugen gegrift staat, kan overkomen als goedkoop effectbejag. Slechts een enkeling weet de horror van een dergelijke gebeurtenis treffend over te brengen zonder een onaangenaam gevoel van vals sentiment op te wekken. Paul Greengrass slaagde erin met zijn verhalen over 9/11 en de aanslagen op het Noorse Utøya, en nu mag ook debuterend regisseur Anthony Maras een dergelijk succes bijschrijven: zijn doodenge, ijzingwekkende thriller over de verschrikkelijke aanslagen in Mumbai in 2008 grijpt bij de keel en laat niet meer los.

Bij de aanslagen op de Indiase hoofdstad kwamen elf jaar geleden meer dan honderdzeventig mensen om het leven. De film focust op de gijzeling van het Taj Mahal Palace Hotel. Door de ogen van terroristen, werknemers, gasten en politie worden we geconfronteerd met de gecoördineerde aanval en de afgrijselijke gevolgen. Een sterke cast van acteurs mag de verhalen tot leven brengen en slaagt daar ruimschoots in. Vooral Dev Patel als medewerker van het hotel overtuigt, maar de echte ster van de film is regisseur Maras.

videotrailers & clips

alle artikelen (2)

Hotel Mumbai Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Hotel Mumbai

acties