Blu-ray review 'Hotel Mumbai' - gruwelijk terreur pakkend in beeld

Met onder meer Armie Hammer en Dev Patel.

Bram de Groot 25 september 2019 17:02 in Blu-ray
Regie: Anthony Maras | Cast: Armie Hammer (David), Dev Patel (Arjun), Nazanin Boniadi (Zahra), Jason Isaacs (Vasili), e.a. | Speelduur: 135 minuten | Bioscooprelease: 02.05.2019 | FilmTotaal Recensie: 4 sterren

Je zou ze nooit mee willen maken; de terroristische aanslagen die de wereld regelmatig doen opschrikken. Denk maar aan het bloederig terreur in hotels vol toeristen. In Hotel Mumbai wordt er gekeken naar het drama dat zich in 2008 afspeelde in het Taj Mahal Palace Hotel in India. Met rollen voor onder meer Dev Patel, Armie Hammer, Nazanin Boniadi en Jason Isaacs voel je continu de spanning die je waarschijnlijk in meervoud zal hebben in de werkelijke situatie. Recent verscheen Hotel Mumbai op Blu-ray.

De ontvangst was doorgaans netjes, maar financieel succesvol was het drama zeker niet. De film verdween al na één week uit de Amerikaanse box office top 10. En dat is toch best jammer. Op Rotten Tomatoes kwam de film namelijk uit op een prima 76%, met een 6,92/10 als gemiddelde beoordeling.


Trieste gebeurtenis

In het circa $17 miljoen kostende Hotel Mumbai, goed voor ruim $21 miljoen wereldwijd, is het een dag in november 2008 als een groep zwaar bewapende Pakistaanse terroristen de aanval opent op het wereldberoemde Taj Mahal Palace Hotel in India. Gedurende 68 uur zitten honderden mensen gevangen in het hotel en vechten ze voor hun leven wanneer blijkt dat de commando's te ver weg zijn om op korte termijn te helpen. De plaatselijke politie grijpt in en het hotelpersoneel stelt zelfs in deze verschrikkelijke omstandigheden de veiligheid van hun gasten voorop.

Blu-ray uitgave: Hotel Mumbai

Discs: | 1 x Blu-ray | Release: Augustus 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8713045250270 | Met dank aan: Entertainment One

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Hotel Mumbai zit vastgeklikt in een blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant toont het Taj Mahal Palace Hotel. De achterkant voorspelt een uitgave zonder bonusmateriaal. De leeftijd: 16 jaar.

Beeld & geluid

Het beeld dat eOne oplevert met deze Blu-ray uitgave is doorgaans prima. De film heeft een logische grauwere sfeer. Dit neemt niet weg dat de kleur goed aanwezig is. Soms doet het zelfs iets te sterk aan, maar dat drukt niet heel erg op de prima kijkervaring. Er lijkt een heel lichte laag ruis over het beeld te liggen en het geheel lijkt ook iets opgelicht om de donkere beelden iets beter te voorzien van detail. Met wat aanpassingen op je eigen scherm trek je dit redelijk recht. De geluidstrack is verder basic, met de DTS-HD 5.1 track.

Bonusmateriaal

Entertainment One heeft de schijf verder kaal gelaten, dus verwacht geen featurettes of iets dergelijks. Wel zijn er trailers voor Scary Stories to Tell in the Dark, Booksmart en A Dog's Journey. Hieronder voor de liefhebbers de 'Official Featurette' van Bleecker Street.


Heb jij Hotel Mumbai gezien, en wat vond je ervan? En ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Timer

Avatar

Totaal niet pakkend. Platte personages, slecht acteerwerk en overdadig geweld. Bollywood kopieert Hollywood op z'n slechts.

Ben bang dat de IMDb rating niet representatief is en door Indiaas publiek of door bots is beïnvloed.

Beeldkwaliteit maakt niet uit. Bespaar je de tijd.

Steve-O

Avatar

Ik vond het wel een goede film. Hoe het echt is gegaan is ook verschrikkelijk en dat hebben ze goed vertaald naar film.

Aanrader!

Jaws

Avatar

inderdaad een aanrader, goed gemaakte film waar de angst overslaat naar de kijkers.. Veel te weinig mensen zijn hier naar toe gegaan. Zonde

donniebrasco

Avatar

Zeer goede aangrijpende film!

Sunspot

Avatar

Lijkt me een goeie om te kijken

hQuinn

Avatar

Mooie, aangrijpende film.

NieuwsFilm

meest populair