Terminator: Dark Fate (2019)

Welcome to the Day after Judgment Day.

Reviews (4)

Frietgezicht

Avatar

Spoiler-alert

Terminator 1 is goed(maar voor mij geen classic) en deel 2 is 1 van de beste actie films ooit gemaakt.

Helaas zijn alle pogingen daarna matig tot slecht. Inmiddels de 4e poging en leek een keer goed te gaan. Cameron bemoeide zich er echt mee(leek het), Hamilton terug, Arnie er weer bij en ze hebben natuurlijk geleerd van alle fouten van de vorige sequels.

Maar helaas, opnieuw bagger.

Na een paar minuten sterft John Connor al.
Geen lange scene vol spanning die eindigt in de dood van de held van de vorige film(zoals met Jamie Lee Curtis in Halloween Resurrection) maar een verjongde John die na deel 2 opeens jonger geworden is en een ijsje krijgt van mama.
Alles waar de eerste 2 films om draaide wordt op gespuugd en uitgewist. Schandalig.

Daarna krijgen we een reboot van de 2e film maar een hele slechte.

Het verhaal beschrijven hoeft niet want dat kennen mensen zelf wel dus ik noem alleen maar punten die mij (negatief) opvielen.

- Sarah Connor- Een van de sterke (vrouwelijke) personages ooit op het witte doek verschenen. Een classic karakter, altijd met Ripley samen in vele lijstjes.
In deze film loopt ze er maar wat bij als een 5e wiel aan de wagen.
Als een vrouw die alleen azijn drinkt loopt ze er continu bij. Van de grote heldin is weinig over.

- De meid waar het om draait is een simpel tienermeisje gespeeld door een matige actrice. De flash forward waarin zij de leider blijkt(en ze amper ouder lijkt) is te lachwekkend voor woorden en totaal niet geloofwaardig.

- Sarah krijgt continu meldingen van Arnie waar Terminators terecht komen. Hoe weet Arnie dit? Waarom sturen ze elke keer maar 1 terminator en niet 10 tegelijk?
Skynet bestaat toch niet meer? Hoe krijgt Sarah ze opeens kapot.
En hoe wist ze dat ze op de brug waren toen ze op kwam dagen?

- De badguy heeft geen dreiging. En ze kunnen steeds gekkere dingen, het is wachten op een vliegende terminator.

Alles met dat vliegtuig, vallen in een Jeep enz past niet bij de eerste 2 Terminator films maar eerder in een Hobbs en Shaw film! Wat een onzin. Het is geen waargebeurd verhaal maar Terminator films waren wel realistisch en deze onzin past er niet in.

- De finale in de fabriek probeert teveel te jatten van T2.
Weer Arnie die last minute de boel red om vervolgens een emotioneel (maar dat mislukt hier) afscheid te hebben.

- De scene met de vlieg hahaha

- Dat die mislukte robot chick dan weer iets in dr lichaam heeft zitten om de badguy uit te schakelen, wat een toeval!

- Arnie heeft een gezin!? HAHAHA. Neukt die ook?

Pff kan uren doorgaan

Maac

Avatar

Zie de beschrijving van Terminator: Dark Fate van Artificialis.
Op basis van dezelfde opsomming geef ik de film een één, waar hij een negen geeft. Ik vind het gebrek aan originaliteit namelijk wél bezwaarlijk. Niet omdat ik vind dat originaliteit essentieel is voor een goede film (dat is wat mij betreft niet zo), maar omdat de executie vele malen slechter is dan de voorgangers. En dat niet alleen, de grote lijnen van de eerste twee films is niet het enige dat gekopieerd is. De film bestaat uit een aaneenschakeling van geleende scènes; de Terminator die aan de deur komt kloppen (zelfs het enge lachje is nagebootst), de achtervolging die bestaat uit een kleiner en een log vehikel, de geweldige shotgun-scène uit T2 en zelfs de quote "I'll be back" krijgen we te horen. Dit alles gebeurt in het eerste half uur. Het ergste is nog dat onze helden van toen zijn vervangen en dit lijkt een politieke overweging te zijn geweest:
- Arnold Schwarzenegger, in de rol van de machine uit T2, is nu een vrouw (en laten we eerlijk zijn, als er iemand zich ooit moet aanmelden voor een transgenderrol is zij het).
- Edward Furlong is ook vervangen door een vrouw, maar niet zomaar een vrouw, een Mexicaanse.
- Robert Patrick is niet vervangen door iemand met een andere etnische achtergrond of een ander geslacht, maar simpelweg door iemand die een beetje op hem lijkt. Dit type werkte in T2, dus...
- Sarah Connor is gelukkig niet vervangen; ik vond het persoonlijk een aardige keuze om haar te laten terugkeren voor een vervolg. Jammer dat haar zelfstandigheid en kracht zo overtuigend en natuurlijk waren in de eerste twee delen en deze karaktereigenschappen in Dark Fate bijna letterlijk door je strot worden geduwd.

Dat de special effects minder overtuigend zijn dan 30(!) jaar geleden is wat mij betreft eveneens onvergeeflijk en de betrokkenheid van James Cameron maakt dit nog schandaliger.

Terminator: Dark Fate vertegenwoordigt alles wat er mis is met cinema in dit tijdperk: Een ongeïnspireerde en minderwaardige kopie van voorgaande, tijdloze meesterwerken, die door een marketingvehikel van nostalgie en politieke correctheid de harten steelt van een nieuwe generatie kwaliteitsblinde social media-idioten.

1/10

Artificialis

Avatar

Laten we eerlijk zijn.. Dark Fate doet niets wat niet al eerder in één van de vorige films is uitgewerkt. Het plot komt bijna exact overeen met dat van The Terminator. Er wordt een kunstmatige sluipmoordenaar teruggestuurd in de tijd om een toekomstige verzetsheld uit te schakelen. Het verzet stuurt ook iemand terug om dat te voorkomen. Net als in Judgement Day komt Sarah Connor in een situatie terecht waarin ze een band met de T-800 op moet bouwen. Net als in Rise of the Machines bestaat de vijand uit een endoskelet met vloeibaar metaal, die net als 'haar' in staat is om andere machines te hacken. Net als in Salvation is de hoofdrolspeelster een kunstmatig aangepast persoon. Net als in Genysis is Skynet vervangen met een andere kunstmatige intelligentie, genaamd Legion. En zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan..

Toch kan ik mij niet irriteren aan het gebrek aan originaliteit. De film is serieuzer, spannender en duisterder dan de vorige drie sequels. De Rev-9 wordt nooit zo dreigend als de T-800 of T-1000, maar is zeker meer intimiderend dan alles wat daarna kwam. De actie is wat over de top, maar vlug en vermakelijk. De T-800 wordt pas later in het verhaal geïntroduceerd, waardoor zijn terugkeer extra behoevend aanvoelt. Tot slot is het hoogtepunt van de film de terugkeer van Sarah Connor, die moet leren leven met de consequenties die haar acties in het verleden hebben gehad. Zij geeft de film een emotionele kern die in de vorige delen volstrekt ontbrak.

9/10

Mr.Movies

Avatar

Terminator: Dark Fate is de zesde film uit de Terminator filmserie. Deze film is geregisseerd door Tim Miller, de regisseur van Deadpool.

In de film wordt Grace (Mackenzie Davis) een hybride menselijke cyborg vanuit de toekomst terug gestuurd naar het verleden om Dani Ramos (Natalia Reyes) te beschermen tegen een Rev-9 Terminator (Gabriel Luna), die haar probeert te doden, zodat ze het menselijke verzet in de toekomst niet kan beginnen.
Tijdens haar reddingsmissie komt Grace de Terminatorjager Sarah Connor (Linda Hamilton) tegen, die de wereld ook probeert te beschermen tegen de Terminators die uit de toekomst terug zijn gekomen naar het verleden voor verschillende duistere acties. Ondanks dat Grace en Sarah met elkaar botsen over hoe ze Dani het beste kunnen beschermen, moeten ze toch zien samen te werken om de Rev-9 Terminator te stoppen om de toekomst te beschermen tegen de komende robopocalypse.

Deze nieuwe film speelt zich af in een nieuwe tijdlijn en negeert zo alle films die na de tweede Terminator film Judgment Day uit zijn gekomen. Helaas hebben ze er ook voor gekozen om aanpassing te maken, die de verhaallijnen van de eerste twee films ook wat wijzigen. Deze wijzingen laten de eerste twee films wel als wat minder of overbodig lijken. Fans van de eerste twee delen kunnen zo beter proberen deze nieuwe film te mijden of anders niet te serieus te nemen. Door de wijzigingen komt deze nieuwe film ook wat over als een reboot van de originele Terminator films en dan helemaal van het tweede deel.
Het is wel bijzonder dat James Cameron de regisseur en schrijver van de eerste twee films terug is gekomen voor deze nieuwe film als medeschrijver en producer, terwijl hij zo eigenlijk tegen zijn eigen verhalen van de eerste twee films ingaat.

De effecten zien er verder nog wel goed uit, maar zijn niet beter dan de effecten die ze in 1984 en 1991 hebben gebruikt. CGI werd vroeger niet zoveel gebruikt als het tegenwoordig in films gebruikt wordt. Zo zagen deze effecten er vroeger nog bijzonder uit, terwijl deze effecten tegenwoordig te veel gebruikt worden en deze zo als wat standaard of cliché kunnen overkomen. Bij veel explosies in deze film valt ook terug te zien dat ze met een green screen in de film zijn geplaatst.

Het beste in deze film is het acteerwerk, maar de cast moet wel met een bekend script zien te werken. Zo weet niemand hun acteerwerk echt bijzonder naar voren te brengen in deze film. Het is wel leuk om Linda Hamilton weer terug te zien in de rol van een oudere en chagrijnigere Sarah Connor. Arnold Schwarzenegger heeft meer een cameo in deze nieuwe film, maar hij weet nog wel voor een paar komische momenten te zorgen.